Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μία συγκλονιστική εμπειρία πλάι στο κύμα για 8η χρονιά από το WAVE running

Μία συγκλονιστική εμπειρία πλάι στο κύμα για 8η χρονιά από το WAVE running

0

Θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 3 έως 4 Αυγούστου στον Δήμο Αβδήρων με πάνω από 200 εγγραφές για μικρούς και μεγάλους


Την ολοκληρωμένη εικόνα της διοργάνωσης δίνει στο «Ε» ο εμπνευστής της διοργάνωσης και μέλος του ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ, Ηλίας Γερμαντζίδης


Μόλις μία ημέρα έμεινε για την έναρξη του παραθαλάσσιου αγώνα δρόμου του 8ου WAVE running στον Δήμο Αβδήρων. Αναλυτικά η επίσημη έναρξη θα γίνει αυτό το Σάββατο 3 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024.

Όσοι λοιπόν αγαπούν την θάλασσα και τον αθλητισμό καλούνται να «αδράξουν» την ευκαιρία και να σπεύσουν για να πάρουν μέρος σε μία συγκλονιστική εμπειρία πλάι στο κύμα. Με την παρέα φίλων και γνωστών θα τρέξουν στην παραλία του Μυρωδάτου, θα κινηθούν δυτικά προς το Δέλτα του Νέστου, προς τις παραλίες Μαγγάνων και Ερασμίου και θα επιστρέψουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Τη ναυαγοσωστική κάλυψη αναλαμβάνει η Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος – ΝΑΒΕ. Σκάφος θα επιβλέπει τους αγώνες, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προσέγγισης και μεταφοράς. Επίσης, θα υπάρχει ναυαγοσώστης στις εκβολές του Νέστου, ο οποίος θα επιβλέπει το πέρασμα των δρομέων.

Οι κατηγορίες ανά αγώνα είναι: γενικής, ηλικιακές και barefoot. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης (ένας σταθμός στον αγώνα 5km, 3 σταθμοί στον αγώνα 10km, 6 σταθμοί στον αγώνα 28km) που θα παρέχουν πλήρη υγειονομική κάλυψη. Τέλος, στον τερματισμό θα δοθούν μετάλλια, θα βραβευθούν οι ηλικιακές κατηγορίες, ενώ θα διατεθεί και φωτογραφικό υλικό.


Ο εμπνευστής της διοργάνωσης και μέλος του ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ, Ηλίας Γερμαντζίδης

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης ως εμπνευστής της διοργάνωσης και μέλος του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ΑΝΤΙΚΑΣ μεταφέρει στο «Ε» την εικόνα των τελευταίων προετοιμασιών.

Αρχικά, δίνει κάποιες γενικές πληροφορίες εστιάζοντας στα εξής:

«Το WAVE running ξεκίνησε το 2014. Τις τρεις πρώτες χρονιές 2014 έως 2016 διοργανώθηκε στην παραλία της Κεραμωτής κι έπειτα η έδρα και η φορά άλλαξαν με αποτέλεσμα σήμερα να πραγματοποιείται στην παραλία του Μυρωδάτου».

Επισημαίνει μάλιστα πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για τρέξιμο στην παραλία, κάτι φυσικά που γνωρίζουν όλοι όσοι πήραν μέρος ή ακόμη έχουν δοκιμάσει να τρέξουν και φυσικό είναι να αναδεικνύεται η περιοχή.

«Υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΤΙΚΑΣ, υποστηρίζεται από τον Δήμο Αβδήρων και μέγας χορηγός είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ, ενώ η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της διοργάνωσης. Το όλο εγχείρημα το υποστηρίζουν κι αρκετές τοπικές επιχειρήσεις», όπως υπογραμμίζει.


Ναυαγοσωστική κάλυψη από την Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος – ΝΑΒΕ

Τρεις αγώνες «διαφορετικών ταχυτήτων»

«Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ξεκινά εκείνος των 28 χιλιομέτρων κι αφορά τη διαδρομή Κεραμωτή-Μυρωδάτο στις 18:30. Στη συνέχεια, ο δεύτερος των 10 χιλιομέτρων διεξάγεται στις 19:30 και την Κυριακή ο αντίστοιχος των 5 χιλιομέτρων λαμβάνει χώρα στις 10:30 σε απόσταση από την παραλία Μυρωδάτου έως αυτή των Μαγγάνων. Τέλος, ο παιδικός των 500 μέτρων προγραμματίζεται για τις 12:00 στην παραλία Μυρωδάτου», όπως αναφέρει.

Ξεπέρασαν τις 200 εγγραφές στο σύνολο

Με βάση και τις τελευταίες εγγραφές ενημερώνει πως υπολογίζονται συνολικά και για τους τρεις αγώνες κατ’ εκτίμηση 195 άτομα συν τις 20 τελευταίες θέσεις που αναμένει να καλυφθούν την ημέρα του αγώνα. Επιπλέον, όσον αφορά τα παιδιά τονίζει πως συμμετέχουν 30 έως40 περίπου στον αντίστοιχο παιδικό αγώνα.

Αγώνες 5 και 10 χλμ. «κερδίζουν» τον περισσότερο κόσμο

«Οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων ουσιαστικά έχουν και τον περισσότερο κόσμο, γιατί απευθύνονται σε όλους. Από την άλλη, ο αγώνας των 28 χιλιομέτρων για τη διαδρομή Κεραμωτή-Μυρωδάτο είναι απαιτητικός και γι’ αυτό παίρνουν μέρος έμπειροι δρομείς», δηλώνει.

Νίκος Λαφτσίδης, Γιάννης Καλούδης και Μαρία Γιάντσου αγωνίζονται για τα 28 χλμ και στην κατηγορία barefoot αντίστοιχα

Στον μεγάλο αγώνα των 28 χιλιομέτρων επισημαίνει πως  ο Νίκος Λαφτσίδης θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την πρώτη θέση, ενώ ο Γιάννης Καλούδης θα υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση επίσης για τρίτη φορά. Στην κατηγορία των γυναικών αναφέρει την Μαρία Γιάντσου από την Ξάνθη που θα τρέξει για ακόμη μία χρονιά τη διαδρομή αυτή στην κατηγορία  barefoot (με γυμνά πόδια).

Τα ρεκόρ των διακριθέντων αθλητών

«Το ρεκόρ της μεγάλης διαδρομής είναι 2 ώρες και 2 λεπτά, το οποίο μάλιστα σημείωσε πέρυσι ο αθλητής από την Κωνσταντινούπολη Ινάκ Καμίλ. Επίσης, στα 28 χιλιόμετρα ο Σπαρταθλητής από την Καβάλα, Νίκος Σιδερίδης έχει συμπληρώσει τρεις σερί νίκες το διάστημα 2014 έως 2016. Πολύ καλοί χρόνοι έχουν καταγραφεί και στα 5 & 10 χιλιόμετρα με το ρεκόρ των διαδρομών να ‘’αγγίζει’’ τα 20 και 40 λεπτά, αντίστοιχα», συμπληρώνει αναφορικά με αυτούς που ξεχώρισαν.

Τέλος, υπενθυμίζει πως μετά τη λήξη των αγώνων στους συμμετέχοντες θα παρέχονται παγωμένες μπύρες, ατομικό γεύμα και δροσερό καρπούζι! Θα ακολουθήσει beach party με cocktails και μουσικές επιλογές από αγαπημένους Dj’ s το οποίο είναι «ανοιχτό» σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δεν παίρνουν μέρος κι έρχονται απλώς για να στηρίξουν τους αθλητές και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά τους.


Ο χάρτης WAVE running 2024

Επικοινωνία & Social Media:

Email: info@wave-running.gr / ralouvlachopoulou@gmail.com

Viber: +30 6975706901 (Ραλού Βλαχοπούλου)

FB page: www.facebook.com/WAVErunningRace/

Instagram page: https://www.instagram.com/waverunning_/

Αντίτιμο συμμετοχής

Αγώνας 5km -> Χωρίς t-shirt 10€

Αγώνας 10km -> Χωρίς t-shirt 15€

Αγώνας 28km ->  Χωρίς t-shirt 25€

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…