Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εναέρια και όχι υπόγεια η οπτική ίνα στην Σταυρούπολη

Εναέρια και όχι υπόγεια η οπτική ίνα στην Σταυρούπολη

0

Σε εξέλιξη το έργο- Τοποθετούνται πάνω σε υφιστάμενες κολώνες του ΟΤΕ –  Παραλίγο δυστύχημα κατά τις εργασίες


Ανοίγουν τρύπες σε πεζοδρόμια και ιδιόκτητα οικόπεδα προκαλώντας διαμαρτυρίες των κατοίκων


Έργα τοποθέτησης οπτικών ινών γίνονται αυτό το διάστημα στην Σταυρούπολη. Κι ενώ αυτό είναι ένα καλό νέο για τους κατοίκους αφού τους δίνει την δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες στο ίντερνετ και πιο καλό σήμα, κάποιοι παρατήρησαν ότι οι οπτικές ίνες είναι όντως …οπτικές από τους ίδιους αφού είναι εναέριες πάνω σε υφιστάμενες κολώνες του ΟΤΕ ή πάνω σε νέες κολώνες και όχι υπόγειες όπως τα έργα που γίνονται στην Ξάνθη αλλά και σε άλλες πόλεις  και οικισμούς από την cosmote.



 Γιατί στην Ξάνθη υπόγειο και στην Σταυρούπολη εναέριο δίκτυο οπτικών ινών;

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν αναγνώστες μας και είναι εύλογο καθώς είναι γνωστό ότι πλέον όλα τα δίκτυα είναι υπόγεια και όχι εναέρια. Να σημειώσουμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υπογειοποιήσει τα δίκτυά του και πρόκειται να κάνει και νέα έργα υπογειοποίησης του δικτύου και μάλιστα στην Σταυρούπολη είναι υπόγειο το δίκτυο του ρεύματος.

Παραλίγο δυστύχημα κατά τις εργασίες

Όπως μας πληροφόρησαν από το τμήμα cosmote της Δράμας που έχει αναλάβει το έργο της τοποθέτηση των οπτικών ινών παρότι η Σταυρούπολη υπάγεται στον δήμο Ξάνθης, οι οπτικές ίνες είτε τοποθετούνται σε υφιστάμενες κολώνες είτε σε νέες. Έτσι ανοίγονται με γεωτρύπανα τρύπες  για την τοποθέτηση της κολώνας,. Σε μια τέτοια εργασία το γεωτρύπανο χτύπησε σε υπόγειο δίκτυο ρεύματος και προκάλεσε βλάβη με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα για 7 ώρες στην Σταυρούπολη. Επιπρόσθετα ο χειριστής του γεωτρύπανο μάλλον είχε …Άγιο που δεν έπαθε ηλεκτροπληξία.

Ανοίγουν τρύπες σε πεζοδρόμια και ιδιόκτητα οικόπεδα προκαλώντας διαμαρτυρίες των κατοίκων της Σταυρούπολης

Οι κάτοικοι επίσης διαμαρτύρονται γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για του που θα τοποθετηθούν οι κολώνες και ανοίγουν τρύπες πάνω σε πεζοδρόμια χωρίζοντας τα αλλά και σε ιδιόκτητα οικόπεδα.

 Μήπως το κάνει για οικονομία η cosmote;

Το «Ε» προσπάθησε να πάρει απαντήσεις γιατί επιλέχθηκε ο εναέριος τρόπος τοποθέτησης δικτύου και όχι ο υπόγειος από την cosmote όμως όπως συμβαίνει σε τέτοιες εταιρείες κανείς δεν είναι υπεύθυνος τοπικά και όλα κινούνται από τα κεντρικά που είναι μη προσβάσιμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…