Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «περιπετειώδης» πλευρά του Νέστου

Η «περιπετειώδης» πλευρά του Νέστου

0

Ο υπεύθυνος του Riverland, Ηλίας Μιχαηλίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Τοπείρου, Στυλιανός Τουργαΐδης μιλούν στο «Ε» για τις προσφερόμενες δραστηριότητες, όπως επίσης και για τον βαθμό επισκεψιμότητας στην περιοχή


Στ. Τουργαΐδης: «Είναι ένας τόπος που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, ‘’ανεβαίνει’’ συνεχώς και γι’ αυτό πρέπει να τον προσέχουμε όλο και περισσότερο»



Η περιοχή του Νέστου αποτελεί μία «έξυπνη» επιλογή για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Για τους θαυμαστές της φύσης ο ποταμός Νέστος είναι «μονόδρομος» για μία σύντομη βόλτα αναψυχής και χαλάρωσης. Μιας που είμαστε στη μέση του καλοκαιριού είναι ευκαιρία να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας όλες εκείνες τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε στην τοποθεσία αυτή, να παρακινήσουμε φίλους και γνωστούς, ώστε να βρεθούμε στην περιοχή, να κάνουμε ένα δροσερό μπανάκι ( επιβάλλεται με αυτόν τον καύσωνα!) και να πάρουμε μέρος σε όποια δράση μας ταιριάζει περισσότερο…

Το «Ε» «φωτογραφίζει» αυτό το μαγευτικό τοπίο και μιλά με τον υπεύθυνο του Riverland, Ηλία Μιχαηλίδη, ο οποίος παρουσιάζει σε αδρές γραμμές τις δραστηριότητες της επιχείρησης, η οποία μάλιστα λειτουργεί όλο τον χρόνο και βοηθά όσους επιθυμούν να διαλέξουν την δραστηριότητα που τους αντιπροσωπεύει περισσότερο.

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Τοπείρου, Στυλιανός Τουργαΐδης καταλήγει σε κάποιες γενικές διαπιστώσεις όσον αφορά την επισκεψιμότητα, την ασφάλεια και την καθαριότητα στην εν λόγω τοποθεσία.


«Υπάρχουν δραστηριότητες που καλύπτουν τους πάντες. Εμείς από την πλευρά μας τους βοηθάμε να επιλέξουν την δραστηριότητα που τους ταιριάζει περισσότερο» Ηλίας Μιχαηλίδης Υπεύθυνος του Riverland

Ηλ. Μιχαηλίδης: «Η δραστηριότητα του καγιάκ είναι το ‘’highlight’’ της περιοχής»

Ο υπεύθυνος του Riverland, Ηλίας Μιχαηλίδης παρουσιάζει στο «Ε» τις δραστηριότητες του Riverland. Αναλυτικά, εξηγεί:

«Η δραστηριότητα του καγιάκ είναι το ‘’highlight’’ της περιοχής, η πιο εντυπωσιακή, η οποία πραγματοποιείται επί της έκτασης Σταυρούπολη- Τοξότες βάσει ημερησίου προγράμματος. Άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος για να δούμε τα στενά του ποταμού το διάστημα από τις 09:00 έως τις 16:00. Για αυτόν τον σκοπό δίνονται διθέσια σκάφη τα οποία κινούνται στην χαμηλή ροή του ποταμού. Έπειτα, κάνουμε το πικ νικ μας και κατεβαίνουμε γύρω στις 16:00».

«Επιπλέον, διατίθεται φουσκωτή βάρκα στην οποία μπορούν να μπουν οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, αφού το κομμάτι αυτό είναι ήπιο. Φυσικά τα παιδιά ενθουσιάζονται περισσότερο με το Zip Line, ενώ το SUP (Stand-Up Paddle boarding) είναι ακόμη μία δραστηριότητα πάλι στο ίδιο κομμάτι του ποταμού», ενημερώνει.

40λεπτες οι δραστηριότητες στην πλειοψηφία τους

Διευκρινίζει, βέβαια πως η συνολική τους χρονική διάρκεια υπολογίζεται στα σαράντα λεπτά καθαρού χρόνου, ενώ μία άλλη επιλογή είναι ο τοίχος αναρρίχησης, το εναέριο πέρασμα με την τροχαλία πάνω από το ποτάμι και η τοξοβολία.

«Υπάρχει και καντίνα, χώρος αναψυχής όπου μπορεί κάποιος να κολυμπήσει και στη συνέχεια να ακολουθήσει το μονοπάτι του Νέστου. Ουσιαστικά προσφέρονται δραστηριότητες που καλύπτουν τους πάντες. Εμείς από την πλευρά μας τους βοηθάμε να επιλέξουν την δραστηριότητα που τους ταιριάζει περισσότερο», επισημαίνει.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες που επιλέγει ο κάθε επισκέπτης σημειώνει πως η τελική επιλογή εξαρτάται από το τι θέλει να κάνει ο καθένας.

Δηλώνει πως υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στην περιοχή, ενώ παρατηρεί πως η κίνηση είναι μεγάλη κυρίως τα Σαββατοκύριακα.



Τοποθεσία αναψυχής ο Νέστος με επισκέπτες από Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια

«Την τοποθεσία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες, ενώ οι ντόπιοι στρέφονται ακόμη προς τη θάλασσα. Κυρίως συναντάμε Κεντροευρωπαίους, Αμερικάνους, Γάλλους. Ο τουρισμός γίνεται πιο ποιοτικός. Μάλιστα υπάρχουν και Ρουμάνοι, Βούλγαροι, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Το τελευταίο διάστημα κάνουν στάση και Τούρκοι καθώς πηγαίνουν προς την Καβάλα αξιοποιώντας τον χρόνο τους για κάποια δραστηριότητα», όπως γνωστοποιεί ο κ. Μιχαηλίδης στο κομμάτι της επισκεψιμότητας.

Τα ‘’SOS’’ για αυτούς που επισκέπτονται πρώτη φορά τον Νέστο 

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαηλίδης εφιστά την προσοχή σε όσους επιλέγουν την τοποθεσία και τους προτρέπει  συνάμα να λάβουν υπόψιν τους τα εξής:

«Τις ημέρες αιχμής λόγω του πολύ κόσμου, ίσως ο κόσμος ταλαιπωρηθεί στο θέμα του πάρκινγκ γι’ αυτό, λοιπόν πρέπει να προσέξει πού θα βάλει το όχημά του για να μην ενοχλήσει κάποιον άλλον. Βέβαια, καλό είναι αν κάποιος προγραμματίζει να βρεθεί στην περιοχή, να κάνει μία τηλεφωνική κράτηση με σκοπό να αποφύγει την αναμονή. Λόγου χάρη, κάποια ημέρα μπορεί οι δραστηριότητες να είναι δεσμευμένες. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα κράτησης από την προηγούμενη ημέρα υπάρχει κυρίως στις δραστηριότητες του νερού. Έτσι, αναφορικά με τη μεγάλη διαδρομή Σταυρούπολη-Νέστου συνιστούμε η κράτηση να γίνεται δυο ημέρες νωρίτερα, αφού χρειάζεται προετοιμασία, ορισμός συνοδών και οργάνωση πικ νικ».


«Η καθαριότητα από πλευρά μας βαίνει καλώς, το μέρος είναι πεντακάθαρο και οι πολίτες εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι, κάτι μάλιστα που είναι εξακριβωμένο. Από θέμα ασφάλειας η πυροσβεστική κάνει ελέγχους, παρατηρεί»
Στυλιανός Τουργαΐδης
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Τοπείρου

Προτάσσει το τρίπτυχο επισκεψιμότητα-καθαριότητα-ασφάλεια ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Τοπείρου, Στ. Τουργαΐδης

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Τοπείρου, Στυλιανός Τουργαϊδης, συμπληρώνει:

«Η επισκεψιμότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη και ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Έρχονται και πολλοί ντόπιοι από Καβάλα, Χρυσούπολη, Βαλκάνιοι, κυρίως Βούλγαροι. Πολύς κόσμος όλων των ηλικιών καταφθάνει, ενώ την περιοχή επισκέπτονται και μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

Τέλος, επισημαίνει πως η καθαριότητα βαίνει καλώς, το μέρος είναι πεντακάθαρο και οι πολίτες ευαισθητοποιημένοι, κάτι που υποστηρίζει πως είναι εξακριβωμένο. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως από θέμα ασφάλειας η πυροσβεστική κάνει ελέγχους, παρατηρεί.

«Είναι ένας τόπος που αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, ‘’ανεβαίνει’’ συνεχώς κι γι’ αυτό πρέπει να τον προσέχουμε όλο και περισσότερο», καταλήγει ο κ. Τουργαΐδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…