Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έκλεισε»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έκλεισε»

0

Δήλωση του αντιπροέδρου της Left στο ΕΚ Κώστα Αρβανίτη μετά το την αποσύνδεση της ΕΥΠ από την υπόθεσης των υποκλοπών


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης σχολίασε τις εξελίξεις για το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών και επεσήμανε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη λογοδοσία όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έκλεισε. Μόλις άνοιξε»

Ακόμα, ανέφερε σκωπτικά πως «ερωτηματικά προκαλεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών ως προς τα πολιτικά πρόσωπα εκ μέρους της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

«Ελήφθησαν υπόψιν τα επίσημα πορίσματα της αρμόδιας επιτροπής PEGA και οι εκθέσεις της επιτροπής LIBE, καθώς και οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των ερευνητικών δημοσιογράφων; Εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι δεκάδες διπλά παρακολουθούμενοι από ΕΥΠ και Predator;», αναρωτιέται ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, η τακτική συγκάλυψης και απειλών με εξώδικα και αγωγές προς δημοσιογραφικά μέσα ή πολιτικά/φυσικά πρόσωπα διαμορφώνουν ένα δυσώδες και θολό τοπίο για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου στη χώρα. Εμμένουμε στην πεποίθησή μας ότι οι αποκαλύψεις του insidestory.gr επιβεβαιώνουν το προφανές: ότι το Μέγαρο Μαξίμου μετέτρεψε την ΕΥΠ και το Predator σε κοινό εκτελεστικό του βραχίονα για κακόβουλες και παράνομες παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο 2024, ο  Γρηγόρης Δημητριάδης –πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη- κατέθεσε αγωγή κατά του Κ. Αρβανίτη και ζητά να του καταβάλλει το ποσό των 300.000 ευρώ για τη δήλωσή του «ότι φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης

Καλείται σε τακτική συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας   Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, και ώρα…