Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ολική επαναφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ διακήρυξε από την Πάτρα ο πρόεδρος του Οργανισμού

Ολική επαναφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ διακήρυξε από την Πάτρα ο πρόεδρος του Οργανισμού

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα, Παρασκευή 26/07/2024 και ώρα 12.00 μ.μ. στην Πάτρα στο ξενοδοχείο «My Way Hotel & Events». Θέμα της, η «Παρουσίαση Εφαρμογής Ε.Α.Ε. 2024» και στόχος, η ενημέρωση του προσωπικού των ΚΥΔ για την εύρυθμη λειτουργία της Αίτησης του 2024.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ξεκινά μια νέα περίοδος για τον Οργανισμό Πληρωμών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαμπασίδης δήλωσε τα εξής:

  • Απόλυτη επιστροφή στη νομιμότητα με ισχυρούς και σταθερούς κανόνες για όλους. Σταθερή πορεία προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του gov.gr.
  • Μετά από «περιφορά» κάποιων ετών η Αίτηση φέτος επιστρέφει στην ιδιοκτησία του ΟΠΕΚΕΠΕ με αξιοπιστία και ορίζοντα πενταετίας.
  • Η καθυστέρηση στην έναρξη μπορεί να καλυφθεί, καθώς η υστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων δεν είναι μεγάλη, μόλις 50Κ από πέρυσι. Μία διαφορά σχεδόν 5 ημερών με βάση τον συνήθη ημερήσιο ρυθμό οριστικοποιήσεων.
  • Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επεξεργάζεται την πρόταση για ανοικτό σύστημα για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, είδηση που τα ΚΥΔ υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ανακούφιση.
  • Προχωρούμε σταθερά για να ανακτήσουμε πλήρως την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει δεχθεί πολλές και, πολλές φορές, άδικες επιθέσεις. Τελευταίο παράδειγμα, ένα αντιλογιστικό ποσό στον ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε μέγα θέμα από κάποιους ενώ στην ουσία δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να το στείλουν στον ευρωπαίο εισαγγελέα, σπαταλώντας σημαντικούς πόρους του Οργανισμού.
  • Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι πολιτικός Οργανισμός. Δημιουργήθηκε κακώς αυτή η εντύπωση, και λόγω κάποιων στρεβλών αντιλήψεων εντός του Οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτελεί πολιτικές της ΚΑΠ, δεν παράγει πολιτικές. Εφαρμόζει το κανονιστικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή διανομή των ενισχύσεων, προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους χωρίς ποτέ να αντιμετωπίζει τους αγρότες ως ύποπτους εκ των προτέρων, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους κανόνες στις περιπτώσεις προσπάθειας απάτης.
  • Οι πληρωμές θα γίνουν έγκαιρα και έγκυρα. Η προκαταβολή θα δοθεί κανονικά τον Οκτώβριο.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…