Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τροποποίηση στο ΣΒΑΑ του Δήμου Ξάνθης επί διαδικαστικών θεμάτων

Τροποποίηση στο ΣΒΑΑ του Δήμου Ξάνθης επί διαδικαστικών θεμάτων

0

Επιφυλάξεις Φανουράκη που καταψήφισε πάρα τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Σ. Κοντού


Δήμαρχος Ξάνθης: «Είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος για  το ΣΒΑΑ. Θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα»


Με την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δύναμη για  το Αύριο»

Μανώλη Φανουράκη για τις ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Ξάνθης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Μια συνεδρίαση που τα περισσότερα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα πλην του 3ου θέματος ημερήσιας διάταξης που αφορούμε την τροποποίηση της αριθμ.150/20-6-2024 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με: «Έγκριση υποβολής αναθεωρημένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Κυριάκος Παπαδόπουλος), που καταψηφίστηκε από τον κ. Φανουράκη.

Αγωνία Φανουράκη για τις ερασιτεχνικές ομάδες

Ειδικότερα σ’ ότι αφορά τις ερασιτεχνικές ομάδες ΑΟΞ, Ασπίδα, Ορφέας

ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σ’ ότι αφορά τη διάθεση των γηπέδων σε αντίθεση, όπως είπε, με άλλους επιχειρηματίες (χωρίς να τους κατονομάσει) που δεν έχουν σχέση με τις ομάδες ποδοσφαίρου και έχουν πρόσβαση σε αθλητικό κέντρο αλλά και εμπλέκουν και τον δήμαρχο ως αρωγό. Πρότεινε δε στον δήμαρχο να αναλάβει  πρωτοβουλία καλώντας και συζητώντας με όλα τα ιστορικά σωματεία του δήμου και να καταστήσει σαφές ότι ο δήμος τα στηρίζει. Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Κοντός είπε πως: « Αναγνωρίζουμε την ιστορική οντότητα και το έργο των συλλόγων. Δεν έχει γίνει σύσκεψη αλλά είμαστε δίπλα τους. Κάναμε άμεσες ενέργειες για το γήπεδο της Ασπίδας και θα παίζει εκεί το παιχνίδια της. Είμαστε και θα είμαστε με μεγάλη ένταση δίπλα στις ομάδες».

Η τροποποίηση στο ΣΒΑΑ αφορά διαδικαστικά θέματα βεβαιώνει η δημοτική αρχή – Επιφυλάξεις Φανουράκη

Στο 3ο θέμα που αφορούσε την τροποποίηση του ΣΒΑΑ εξ’ αρχής κατέστη σαφές ότι  η τροποποίηση αφορούσε διαδικαστικά θέματα όπως αλλαγές σε μέλη της Ομάδας που συγκροτούν φορείς,  όπως το ΔΠΘ, το ΕΒΕ κ.ά. Όμως ο κ. Φανουράκης εξέφρασε υπόνοιες ότι η τροποποίηση γίνεται μετά από υπόδειξη ή και παρατήρηση της Διαχειριστικής επιτροπής και το έθεσε ως ερώτημα. Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπαδόπουλος τόνισαν ότι δεν διατυπώθηκε καμιά παρατήρηση για το ΣΒΑΑ και ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και ότι αφορά αυτούς τους φορείς που συμμετείχαν στην διαβούλευση και έχουν πάρει αποφάσεις στα συμβούλια τους για την συμμετοχή τους. Οι  διαβεβαιώσεις δεν έπεισαν τον κ. Φανουράκη που επέμεινε ότι  το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι ελλιπές γιατί όπως ισχυρίστηκε λείπουν κάποια έγραφα των φορέων: « Πάμε να διορθώσουμε κάτι.  Προφανώς κάτι ζητήθηκε. Θεωρώ πάει να γίνει μια συνολική απόφαση για να καλυφθούν λάθη που έχουν γίνει Επειδή δεν υπάρχουν αυτά τα έγγραφα καταψηφίζουμε»

Δήμαρχος Ξάνθης Σ. Κοντός: «Είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος για  το ΣΒΑΑ. Θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα»

«Για την έγκριση του προγράμματος ότι διορθώσεις γίνουν είναι διαδικαστικές όxι επί της ουσίας. Διαδικαστικά μπορεί να υπάρχουν. Είμαι αισιόδοξος και περήφανος για το ΣΒΑΑ. Θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα υποβάλλουμε προτάσεις για έργα», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Ο κ. Μελισσόπουλος σημείωσε : «Δεν νοείται σχέδιο Βιώσιμης Αστικής ανάπτυξης να υποβάλλεται από τον δήμο Ξάνθης και να ψηφίζουμε κατά. Ψηφίζουμε υπέρ όπως και ψηφίσαμε και το προηγούμενο».

Αιτιολογώντας την ψήφο του ο κ. Φανουράκης σημείωσε: « Είναι άσχημο να κρίνετε τις δικές μας  επιλογές όταν στο προηγούμενο λάμψατε δια της απουσίας σας»

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός για το Δήμο, «χάρισμα» της Μητρόπολης

Όλα τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα όπως και το τελευταίο που αφορούσε τον Παιδικό σταθμό  Μητρόπολης που δεν αποπερατώθηκε.  Κατόπιν συμφωνίας του δήμου με την Μητρόπολη παραχωρείται στο δήμο για να τον αποπερατώσει και να λειτουργήσει ως νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός  σταθμός.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…