Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου στα Ιαματικά της Τραϊανούπολης

Ξεκινά η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου στα Ιαματικά της Τραϊανούπολης

0

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά


Ξεκινά η μελέτη για τη λειτουργική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης, τα οποία παραμένουν κλειστά από το 2019.

Η Τουριστική – Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης ανέθεσε σε ιδιώτη μελετητή, έναντι ποσού 29.800 ευρώ, την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών μελετών, που θα είναι έτοιμες σε περίπου 3 μήνες.

Όπως είναι γνωστό, το κτίριο βρίσκεται σήμερα σε μη λειτουργική κατάσταση με κατεστραμμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και αδυναμία εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Συνεπώς, για την επαναλειτουργία του υδροθεραπευτηρίου, απαιτείται η εκπόνηση μελετών εφαρμογής για την λειτουργική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη και απομένει η εκπόνηση των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ισχυρά ρεύματα) για την ωρίμανση του έργου ανακαίνισης του υδροθεραπευτηρίου.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται αφορούν το υφιστάμενο κτίριο του υδροθεραπευτηρίου, το οποίο είναι επιφάνειας 589,31 m2 και αποτελείται από χώρο υποδοχής, χώρο αναμονής-ξεκούρασης, δωμάτια λουτήρων και άλλους βοηθητικούς χώρους (δωμάτιο ιατρού, μασάζ, αποθήκη, W.C. κλπ.). Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτιρίου του υδροθεραπευτηρίου περιορίζονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στόχος είναι η χρηματοδότησή του να επιτευχθεί μέσα από πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πηγή: gnomi.gr/Κική Ηπειρώτου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…