Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άτυπος σκουπιδότοπος κοντά στα Μάγγανα

Άτυπος σκουπιδότοπος κοντά στα Μάγγανα

0

Εικόνα υποβάθμισης και εστία πυρκαγιάς


«Φρένο» για τον αναπτυσσόμενο τουρισμό στα Μάγγανα  – Μιλά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ν. Δαργανίδης


Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει κάποιοι την περιοχή δίπλα στο παλιό και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κατασκευής εσωρούχων «Μαμφρέδας» στα Μάγγανα. Εικόνες ντροπής αντικρύζει ο επισκέπτης που κατευθύνεται προς το χωριό και την παραλία Μαγγάνων που είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νομού μας. Σκουπίδια σε σακούλες  και ογκώδη αντικείμενα σχηματίζουν βουνά ανακατεμένα με ξερά χόρτα γύρω τριγύρω από το ακίνητο – κουφάρι της δεκαετίας του 80 και δημιουργούν μια εικόνα υποβάθμισης αλλά και μια εστία πυρκαγιάς.


“Τα βλέπουμε, τα μαζεύουμε, είχαμε βάλει και πινακίδες, ενημερώσαμε τους κατοίκους των Μαγγάνων αλλά κάποιοι επιμένουν να πετούν εκεί τα σκουπίδια τους νύχτα, παρότι γνωρίζουν ότι είναι παράνομο” N. Δαργανίδης Αντιδήμαρχος Τοπείρου


Ανεξέλεγκτος ΧΑΔΑ στη περιοχή των Μαγγάνων

Σε μια ατέρμονη διελκυστίνδα βρίσκεται η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Τοπείρου με αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια. Όπως μας βεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δαργανίδης Νερατζής η υπηρεσία τα μαζεύει, έχει θέσει και απαγορευτικές πινακίδες αλλά το φαινόμενο δεν σταματά. «Τα βλέπουμε, τα μαζεύουμε, είχαμε βάλει και πινακίδες, ενημερώσαμε τους κατοίκους του δήμου μας αλλά κάποιοι επιμένουν να πετούν εκεί τα σκουπίδια τους νύχτα, παρότι γνωρίζουν ότι είναι παράνομο και αν συλληφθούν επ’ αυτοφώρω η αστυνομία θα τους επιβάλλει τσουχτερό πρόστιμο. Το φαινόμενο συνεχίζεται παρά τις παρεμβάσεις μας και τις προειδοποιήσεις μας», σημειώνει ο κ. Δαργανίδης.

Φρένο για τον αναπτυσσόμενο τουρισμό στα Μάγγανα ο σκουπιδότοπος στου Μαμφρέδα

Παράλληλα θέτει και μια άλλη παράμετρο που αφορά την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης των Μαγγάνων και αυτή η εικόνα του σκουπιδότοπου που βλέπει ο επισκέπτης είναι μεγάλη δυσφήμιση για την περιοχή: «Τα Μάγγανα τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μια δυναμική στον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε airbnb  50 καταλύματα στα Μάγγανα και υπάρχει και ενδιαφέρον για άλλα. Έχουν επισκεψιμότητα οι παραλίες και το χωριό. Τα χωριά μας, όπως το Εράσμιο, το Άβατο και  η Μέλισσα αρχίζουν να αναπτύσσονται τουριστικά και αυτές οι εικόνες είναι δυσφήμιση για όλο τον δήμο μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να πετούν τα σκουπίδια τους. Υπάρχουν κάδοι. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Να πετάνε τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή αυτό που συμβαίνει στις παραλίες. Πριν 5 μέρες καθαρίσαμε την παραλία του Ερασμίου, τώρα πάλι είναι γεμάτη με σακούλες σκουπιδιών. Αυτοί που τα πετούν είναι που διαμαρτύρονται ότι ο δήμος δεν καθαρίζει. Ζηλεύουμε την Γερμανία για την καθαριότητα αλλά οι Γερμανοί δεν πετούν τα σκουπίδια τους εδώ και εκεί  και δεν διστάζουν να καταγγέλλουν όποιους το κάνουν. Αυτό όμως δεν γίνεται σε μας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη» , τονίζει ο κ. Δαργανίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…