Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Περιβαλλοντική καταστροφή στο Φαλακρό Δράμας

Περιβαλλοντική καταστροφή στο Φαλακρό Δράμας

0

Για έβδομη ημέρα καίει η φωτιά – Πάνω από 11.000 στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στο βουνό


Η φωτιά στο Φαλακρό της Δράμας ξέσπασε την Τετάρτη, 17 Ιουλίου και έκτοτε η προσπάθεια κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη – επί έβδομη ημέρα σήμερα.

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με ισχυρές δυνάμεις, καθώς όμως πρόκειται για δύσβατη περιοχή, το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 86 πυροσβέστες με οκτώ πεζοπόρα τμήματα και επτά οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Φαλακρό όλο αυτό το διάστημα καίγονται κυρίως πλαγιές του βουνού με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ εκτιμάται ότι η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 11.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά στο Φαλακρό Δράμας ξεκίνησε από δύο εστίες, που κατά πάσα πιθανότητα ξέσπασαν από κεραυνούς. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και χωριά της Δράμας, ενώ από χθες Δευτέρα, η εικόνα είναι βελτιωμένη, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία για την τελική της κατάσβεση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπήκε υπεργολάβος για το φυσικό αέριο

Υπογράφηκε η σύμβαση – Μεγάλη καθυστέρηση του έργου Μόνο 500 συνδέσεις στην Ξάνθη &#…