Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Περί Άννας Διαμαντοπούλου

Περί Άννας Διαμαντοπούλου

0

Ως ένας εξωτερικός παρατηρητής χωρίς καμία σχέση με το κόμμα ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, εκτιμώ ότι η υποψηφιότητα της τάραξε τα νερά της επικαιρότητας και μετέτρεψε την εκλογική διαδικασία σε ένα ζήτημα υπαρξιακό και άκρως κομβικό για το κόμμα της.

Τούτο διότι η διαφορά επιπέδου είναι τεράστια και εξόφθαλμη, ενώ είναι εμφανές ότι είναι το μόνο πρόσωπο με εξωστρεφές προφίλ και με δυνατότητα να σηκώσει το βάρος που απαιτεί η πιθανότητα να γίνει ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος, πρωθυπουργός.

Είναι πραγματικά θλιβερό να ακούς σχόλια του τύπου “πού ήταν τα δύσκολα χρόνια (2012-2024)” , ότι προτίμησε την σιγουριά της απόσυρσης και άλλα φαιδρά και άκρως, αναξιοπρεπή.

Τούτο διότι, για έναν που στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτό του, η συγκεκριμένη πολιτικός δεν έπαψε ποτέ να ασκεί πολιτική. Ανέπτυξε το εξωστρεφές προφίλ της με διάφορες διεθνείς πρωτοβουλίες, ηγήθηκε του  ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενός ανεξάρτητου οργανισμού πολιτικής και έρευνας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2013,  ενώ ηγήθηκε μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη και διάφορα προβεβλημένα στελέχη της παράταξης της, πολιτικής κίνησης με την ονομασία ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ που προσπάθησε να δημιουργήσει έναν νέο φορέα που θα συμπεριλάμβανε και το ΠΟΤΑΜΙ την εποχή της αναζήτησης ενός νέου κόμματος που θα στέγαζε στελέχη και πολίτες που έβρισκαν αδιέξοδο στις πολιτικές τους αναζητήσεις.

Έχοντας τεράστιο ειδικό βάρος, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα από τους άλλους υποψήφιους, που κινούνται στο ίδιο επίπεδο ξύλινης και αποκρουστικής ρητορικής που απωθεί τους πολίτες, πάντα στα πλαίσια μιας φιλοσοφίας ενός μικρού και περιορισμένων δυνατοτήτων, κόμματος.

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας το εξωστρεφές προφίλ και το ειδικό της βάρος στο εξωτερικό, την στήριξε ως υποψηφιότητα για την προεδρία του ΟΟΣΑ, φθάνοντας μάλιστα μέχρι την τελική τριάδα, δεν την καθιστά ούτε δεξιά, ούτε της στερεί τον σοσιαλδημοκρατικό της προσανατολισμό, αντίθετα τιμά αυτή η επιλογή, τόσο την ίδια όσο και τον ΚΜ για το ανοιχτό μυαλό του.

Μια απόδειξη της τεράστιας προσφοράς της, είναι μια εκδήλωση που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω με προτάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φλωρίδη και Παπαστεργίου, τον Φεβ 2024 στην Αθήνα. Όσα ακούστηκαν στην ημερίδα ήταν ενδεικτικά της προβολής στο μέλλον και της τεράστιας δουλειάς που γίνεται από την Άννα Διαμαντοπούλου στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Εύχομαι ολόψυχα να τιμήσουν οι πολίτες την υποψηφιότητα της γιατί πολιτικοί της δικής της εμβέλειας χρειάζονται στην πατρίδα μας και δίνουν σε όλους μας την ευχέρεια της επιλογής. Κάθε άλλη επιλογή για το κόμμα της, καθιστά τον Πρωθυπουργό, μοναδική επιλογή για την χώρα μας πάντα σε σύγκριση με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Στέργιος Γιαλάογλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ; Ο λαϊκισμός

    Η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν απλώς μια κακή πολιτική παρένθεση. Ήταν …
  • Περί πατρίδας

    Κάποιοι θαρραλέοι Τούρκοι πολιτικοί αποκάλεσαν το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, παραμύθι κα…
  • Αφόρητη γκρίνια!

    Γράφει ο Στέλιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Ξάνθης Γκρινιάζουμε για την ζέστη και τις πυρκαγιές…
Περισσότερα άρθρα από Στέργιος Γιαλάογλου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Οικογενειακές …υποθέσεις» της Έλενας Μωρέα: Μια ξανθιώτισσα δημιουργός με πλούσιο έργο

Είχα τη χαρά να συναντήσω και να μιλήσω με τη συμπολίτισσά μας Έλενα Μωρέα, που έχει εκδώσ…