Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δέκα μέρες εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο κέντρο της Ξάνθης

Δέκα μέρες εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο κέντρο της Ξάνθης

0

Σε ένα σημείο ευρείας κυκλοφορίας η διέλευση οχημάτων και πεζών πραγματοποιείται με το ρίσκο του ατυχήματος


«Η ζημιά προκλήθηκε από τις εργασίες για τις οπτικές ίνες», δήλωσε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κ. Παπαδόπουλος


Από τις ξεθωριασμένες διαβάσεις …στα χαλασμένα φανάρια. Δέκα μέρες οι πεζοί στο κέντρο της Ξάνθης παίζουν «κορώνα γράμματα» καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες πέριξ της κεντρικής πλατείας παραμένουν «ερμητικά κλειστοί» με αποτέλεσμα ένα καθημερινό μικρό κομφούζιο, συμπεριλαμβανομένου και της γενικευμένης έλλειψης οδηγικής παιδείας.

Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται εκεί όπου τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία μπορεί να συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους, όμως δε συμβαίνει το ίδιο με τους πεζούς, οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν, και το πότε θα περάσουν απέναντι αποτελεί μία απόφαση βασισμένη στην τύχη. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να κάνουν νόημα στους διερχόμενους οδηγούς για να κόψουν ταχύτητα, ενώ άλλοι αποφασίζουν να περάσουν ξυστά από οχήματα και μηχανάκια, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Κ. Παπαδόπουλος: «Περιμένουμε ένα ανταλλακτικό»

Επίγνωση του θέματος είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε στο «Ε» ότι τα φανάρια σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω ζημιάς που προκλήθηκε από τις εργασίες για τις οπτικές ίνες που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης. «Είναι πολύ καιρό χαλασμένα …το ξέρω», ανέφερε.

«Την τρίτη μέρα της ζημιάς ήρθε η Siemens για την αποκατάσταση αλλά χρειάστηκε ένα καινούργιο ανταλλακτικό, το οποίο το παραγγείλαμε αλλά δεν έχει έρθει ακόμα. Το περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Ελπίζω την άλλη βδομάδα να είναι όλα έτοιμα», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…