Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έως 26 Ιουλίου αιτήσεις για προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες και υπεύθυνη κατανάλωση οίνων

Έως 26 Ιουλίου αιτήσεις για προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες και υπεύθυνη κατανάλωση οίνων

0

Επισημαίνεται, ότι το ύψος του προϋπολογισμού της Παρέμβασης αφορά Ενωσιακή χρηματοδοτική συνδρομή και Εθνική ενίσχυση όπως ορίζεται στο άρθρο 12 της ανωτέρω Κ.Υ.Α.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στην Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες» στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027, να υποβάλουν τα αιτήματά τους έως και την 26η Ιουλίου 2024 στην Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, σύμφωνα με το Άρθρο 14 της υπ’ αρ. 572/199920/9.07.2024 Κ.Υ.Α. (Β′ 4074).

Η ανωτέρω προθεσμία αφορά στην υποβολή αιτήσεων στήριξης για την περίοδο 2023-2024 με καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των δράσεων των εγκεκριμένων προγραμμάτων την 20η Σεπτεμβρίου 2024.

Επισημαίνεται, ότι το ύψος του προϋπολογισμού της Παρέμβασης αφορά Ενωσιακή χρηματοδοτική συνδρομή και Εθνική ενίσχυση όπως ορίζεται στο άρθρο 12 της ανωτέρω Κ.Υ.Α.

Αιτήματα στήριξης μπορούν να υποβάλλουν επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών, προσωρινές ή μόνιμες ενώσεις δύο ή περισσότερων παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμοί δημοσίου δικαίου καθώς και συνέργειες των ανωτέρω κατηγοριών δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α.

Με την αρ. πρωτ. 576/204102/12.07.2024 εγκύκλιο καθορίζονται τα υποδείγματα για την υποβολή των ανωτέρω αιτημάτων στήριξης προγραμμάτων προώθησης και εν γένει για την εφαρμογή τους. Παρακαλούνται οι φορείς/ενώσεις στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα να ενημερώσουν τα μέλη τους. Επίσης οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακών Ενοτήτων να ενημερώσουν τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής ευθύνης τους.

Υπεύθυνη κατανάλωση οίνων

Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στην παρέμβαση Π2-58.4 «Ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το ενωσιακό καθεστώς των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης και των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, να υποβάλουν τα αιτήματά τους έως και την 26η Ιουλίου 2024 στην Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.

Η ανωτέρω προθεσμία αφορά στην υποβολή αιτήσεων στήριξης για την περίοδο 2023-2024 με καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των δράσεων των εγκεκριμένων προγραμμάτων την 20η Σεπτεμβρίου 2024.

Αιτήματα στήριξης μπορούν να υποβάλουν επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις οργανώσεων οινοπαραγωγών, προσωρινές ή μόνιμες ενώσεις δύο ή περισσότερων παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις και οργανισμοί δημοσίου δικαίου, καθώς και συνέργειες των ανωτέρω κατηγοριών δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην Κ.Υ.Α.

Με την αρ. πρωτ. 575/204096/12.07.2024 εγκύκλιο καθορίζονται τα υποδείγματα για την υποβολή των ανωτέρω αιτημάτων στήριξης προγραμμάτων ενημέρωσης και εν γένει για την εφαρμογή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, στο Τμήμα Προγραμμάτων Προώθησης Οίνου και Λοιπών Προϊόντων.

Τις παρούσες προσκλήσεις, τις ΚΥΑ, τις σχετικές εγκυκλίους καθώς και τα υποδείγματα σε μορφή word μπορείτε να τα αναζητήσετε στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ (Αγρότης-Επιχειρηματίας – Προώθηση καλλιεργειών, Εκτροφών και Γεωργικών Προϊόντων- Παρέμβαση Π2-58.5 «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027): https://www.minagric.gr/for-farmer-2/enimerosiproothisigeorproionton

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τοπική αυτοδιοίκηση στην «πρώτη γραμμή» για το δημογραφικό [ΦΩΤΟ]

Κραυγή αγωνίας από τους δημάρχους – Συμφώνησαν ότι απαιτούνται στοχευμένες δράσεις και πολ…