Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με το …κιάλι ψάχνουν ίντερνετ στις παραλίες μας

Με το …κιάλι ψάχνουν ίντερνετ στις παραλίες μας

0

Ευθύνες στις εταιρείες κινητής που δεν κάνουν έργα τοποθέτησης οπτικών ινών


Η παροχή καλών υπηρεσιών συνδέεται  άμεσα με την τουριστική ελκυστικότητα


Συνηθισμένη εικόνα για τις παραλίες του νομού μας είναι λουόμενοι με το κινητό στο χέρι να πηγαίνουν πέρα δώθε για να πιάσουν σήμα και να συνδεθούν με το ίντερνετ. Και δεν αναφερόμαστε σε δυσπρόσιτες ή απομονωμένες παραλίες αλλά για τις πλέον πολυσύχναστες που συγκεντρώνουν πολλούς παραθεριστές, όπως για παράδειγμα οι παραλίες του δήμου Αβδήρων, η παραλία Μυρωδάτου, Αη Γιάννη, Πόρτο Μόλο κ.λ.π. Σε μια εποχή που όλα γίνονται μέσω διαδικτύου και η καθημερινότητα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μ’ αυτό είτε είμαστε απλά παραθεριστές είτε έχουμε επαγγελματική δραστηριότητα σε κάποια παραλία και χρησιμοποιούμε POS, η καλή σύνδεση με το διαδίκτυο είναι δικαίωμα του πολίτη και του επαγγελματία και όχι ζητούμενο όπως είναι.

Ευθύνες στις εταιρείες κινητής που δεν κάνουν έργα τοποθέτησης οπτικών ινών

Πολλά παράπονα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό και τα περισσότερα στρέφονται κατά του δήμου  Αβδήρων αλλά αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν ευθύνεται ο δήμος που δεν έχουν καλό σήμα οι παραλίες του αλλά οι εταιρίες κινητής που δεν φροντίζουν να κάνουν έργα τοποθέτησης οπτικών ινών.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης που του θέσαμε το θέμα: «Ο δήμος έχει ελεύθερο WiFi αλλά χωρίς μεγάλη εμβέλεια. Κατανοούμε το πρόβλημα και για τα μαγαζιά που δεν έχουν καλό ίντερνετ και για τους λουόμενους που διεκδικούν να έχουν καλές υπηρεσίες και υπερθεματίζουμε, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να το δουν και να το λύσουν οι εταιρείες κινητής. Εμείς μόνο να το θέσουμε ως αίτημα μπορούμε και αυτό κάνουμε. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφόρησή μας έχουν ζητήσει και τους έχει δοθεί αδειοδότηση για εργασίες εκσκαφής για τοποθέτηση οπτικών ινών στην παραλιακή ζώνη. Αν γίνει αυτό και τοποθετηθούν νέες οπτικές ίνες θα μπορέσουμε να έχουμε μεγάλες ταχύτητες στις παραλίες μας».

Η παροχή καλών υπηρεσιών συνδέεται  άμεσα με την τουριστική ελκυστικότητα

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται συγκρίσεις με την γειτονική Καβάλα και πιο συγκεκριμένα με την πολυσύχναστη παραλία, τους Αμμόλοφους που όπως λέγεται  «οι ίδιες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν σήμα καμπάνα!» Αντίστοιχα προβλήματα με το ίντερνετ έχουν χρόνια τώρα και οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής της Ξάνθης. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά υστέρηση σε υποδομές στην Π.Ε. Ξάνθης και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους πολιτικούw παράγοντες. Να ενεργοποιηθούν διεκδικώντας ισότιμη αντιμετώπιση από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η παροχή καλών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα  συνδέεται  άμεσα με την τουριστική ελκυστικότητα και δεν μπορεί να μιλάμε για  τουριστική ανάπτυξη όταν δεν έχουμε τα στοιχειώδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπήκε υπεργολάβος για το φυσικό αέριο

Υπογράφηκε η σύμβαση – Μεγάλη καθυστέρηση του έργου Μόνο 500 συνδέσεις στην Ξάνθη &#…