Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της «Μάσας και του Αρκούδου»

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της «Μάσας και του Αρκούδου»

0

Ο υπεύθυνος παραγωγής της Kolossaion Productions, Ιωάννης Ζαφειρίου μιλά για την παράσταση στην Ξάνθη, που θα λάβει χώρα στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης σήμερα στις 20:30


«H παράσταση περνά μηνύματα περί ομαδικότητας, φιλίας, συνεργασίας αντανακλώντας κατά κάποιο τρόπο τις σημερινές σχέσεις γονέα-παιδιού», όπως τονίζει


Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου θα παρουσιαστεί και στην πόλη μας η ιδιαίτερα πετυχημένη θεατρική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή» σε σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα, η οποία εγγυάται ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και υπόσχεται προπάντων να χαρίσει διασκεδαστικές στιγμές στα παιδιά που αποτελούν και το δυναμικό κοινό.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν οι γονείς να πάρουν από το χέρι τα παιδιά σήμερα το απόγευμα, να μπουν στον κόσμο του παραμυθιού και να «ταξιδέψουν» μαζί με τους ήρωες.



Ο υπεύθυνος παραγωγής της Kolossaion Productions, Ιωάννης Ζαφειρίου εν συνεχεία «ξετυλίγει» την υπόθεση στον ρου μίας απολαυστικής συνέντευξης στο «Ε».

«Ε»: Μιλήστε μας για την παράσταση. Τι θα δουν τα παιδιά;

ΙΩ.Ζ.: Είναι πολύ σημαντικό που η σκηνοθέτης μας, Ταμίλλα Κουλίεβα έχει κάνει μία πιστή μεταφορά της ομώνυμης σειράς που αυτή την στιγμή είναι νούμερο ένα σε όλο τον κόσμο, της παιδικής σειράς « Μάσα και ο Αρκούδος». Ουσιαστικά αυτό που θα δουν τα παιδιά στην σκηνή είναι να ζωντανεύουν οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων μπροστά στα μάτια τους. Άλλωστε, αυτή είναι και η μεγάλη πραγματικότητα αυτού του έργου, δηλαδή είναι σαν να ζωντάνεψε το κινούμενο σχέδιο. Αυτό, λοιπόν γίνεται με χιούμορ, τσαχπινιά, σκανδαλιά από την Μάσα, ενώ ο καημένος ο Αρκούδος αν και ταλαιπωρείται, προσπαθεί να την προστατέψει. Είναι ένα έργο που μιλά από παιδί σε παιδιά. Είναι πάνω από όλα μία πολύ χαριτωμένη παράσταση μέσω της οποίας τα παιδιά θα διασκεδάσουν πάρα πολύ, θα περάσουν ευχάριστα.

«Ε»: Τα παιδιά δυνητικά ταυτίζονται με τους πρωταγωνιστές; Ποιο είναι το μήνυμα που επιδιώκουν να μεταδώσουν μέσω της μεταξύ τους σχέσης;

ΙΩ.Ζ.: Όλα τα παιδιά ταυτίζονται με την Μάσα, η οποία είναι το ίδιο το παιδί. Ο Αρκούδος αγαπά το παιδί, αλλά πολλές φορές ταλαιπωρείται στην προσπάθεια να το γαλουχήσει. Τα παιδιά θα διαπιστώσουν πως κάποια πράγματα πρέπει να τα ζούμε με τους φίλους μας, γιατί αυτοί είναι η χαρά. Η παράσταση περνά μηνύματα περί ομαδικότητας, φιλίας, συνεργασίας αντανακλώντας κατά κάποιο τρόπο τις σημερινές σχέσεις γονέα-παιδιού.

«Ε»: Ποιες είναι οι παρατηρήσεις σας αναφορικά με τις επιλογές σας σε κοστούμια και σκηνικά;

ΙΩ.Ζ.: Γενικά η παράσταση έχει υπέροχα κοστούμια και σκηνικά, είναι μία ακριβή παραγωγή. Παραδείγματος χάριν ο Αρκούδος μας είναι στα 2 μέτρα και 30 εκατοστά, είναι πανύψηλος. Επίσης, τα κοστούμια είναι πολύ εντυπωσιακά. Τα παιδιά χαζεύουν βλέποντας αυτό που συμβαίνει πάνω στην σκηνή, είναι πολύ χαρακτηριστικά.

«Ε»: Θεωρείτε πως οι παιδικές παραστάσεις στην ψηφιακή εποχή του σήμερα «αγκαλιάζονται» από το κοινό σε ικανοποιητικό βαθμό ;

ΙΩ.Ζ.: Οι παιδικές παραστάσεις που ξεχωρίζουν στην πραγματικότητα ο κόσμος τις «αγκαλιάζει» και τις αποδέχεται. Σε πολλά μέρη είμαστε και sold out, δηλαδή γεμίζουν τα αμφιθέατρα, κάτι όμως που δεν συμβαίνει σε όλες τις παραστάσεις και σε όλες τις παραγωγές. Ο κόσμος φαίνεται να αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει ποιος κάνει μία σοβαρή παραγωγή και ποιος όχι. Τουλάχιστον εμάς μέχρι τώρα μας τιμά ο κόσμος, διότι το κοινό μας αναγνωρίζει πως η Kolossaion κάνει τουλάχιστον σοβαρές παραγωγές. Όταν προσπαθείς για το καλύτερο, φτάνεις τις περισσότερες φορές τουλάχιστον πάνω του μετρίου. Είναι καλό να ξέρει ο κόσμος πού πηγαίνει!

«Ε»: Τέλος, τι έχετε να σημειώσετε για τους συνεργάτες σας; Πιστεύετε πως η επιτυχία είναι αποτέλεσμα μίας «δεμένης» ομάδας;

ΙΩ.Ζ.: Είμαστε μία πολύ ωραία ομάδα κι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Εργαστήκαμε πάνω από τριάντα άτομα για να πετύχει αυτή η παραγωγή. Συνεπώς, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έχω όλους αυτούς τους ανθρώπους κοντά μου, δηλαδή τεχνικούς, ηθοποιούς, χορογράφο, μουσικό, σκηνοθέτη, βοηθό σκηνοθέτη. Αναμφισβήτητα, όλοι εργαζόμαστε με πολύ κέφι για αυτό που κάνουμε, κάτι μάλιστα που φαίνεται και πάνω στην σκηνή κι έτσι έρχεται και η επιτυχία μετά από κάθε παράσταση.



Πληροφορίες για την παράσταση

Ημερομηνία & Ώρα: Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:30

Τοποθεσία: Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Tιμή προσφορά σε προπώληση: 11€

Γενική είσοδος στο ταμείο: 13€

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα

Κείμενο: Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη

Μουσική: Γιώργος Κωστογιώργης

Σκηνογραφία: Ντίνα Ζαφειρίου, Kolossaion Productions

Ενδυματολογία: Σωτήρης Καραθανάσης

Χορογραφίες: Ιωάννα Μήτσικα

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Ζαφειρίου

Sound design: Τσεσμελόγλου Δημήτρης

Υπεύθυνος Κατασκευής Σκηνικών: Kolossaion Productions

Hair styling: Γιαννακοπούλου Άννα

Σκηνοθεσία trailer: Παναγιώτης Κουντουράς

Φωτογράφιση: Γιώργος Νάκης

Παραγωγή: Kolossaion Productions

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Αθανασέλος, Στέλλα Δροσινού, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κριστiάνα Καρρίκι,  Όλια Μήτσιου, Χρύσα Μπολλάτι, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΙ: Ένας καινούργιος κόσμος για την εκπαίδευση

Παρουσίαση του βιβλίου «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT»,της καθηγήτριας …