Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

0

Στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο πρωθυπουργός. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και το νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας


Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από την Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (9-11 Ιουλίου).

Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στη συνάντηση που ενδεχομένως θα έχει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ραντεβού μέχρι την Δευτέρα δεν είχε προγραμματιστεί, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου.

Μία συνάντηση πάντως που θα πραγματοποιηθεί, αν πραγματοποιηθεί, εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής κριτικής στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις για τον ελληνοτουρκικό διάλογο είχαν εκφράσει στην πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Καραμανλής είχε δε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην θέσει στη Χάγη ζητήματα εθνικής κυριαρχίας όπως η στρατιωτικοποίηση των νησιών και το εάν τα νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Τσέπελης: «Μείον 500.000 ευρώ στους ΚΑΠ του Δήμου Ξάνθης»

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» κατηγορεί με ανακοίνωση της την δημοτική αρχή ότ…