Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η προκήρυξη της Γ! Εθνικής- Ποιες είναι οι τροποποιήσεις

Η προκήρυξη της Γ! Εθνικής- Ποιες είναι οι τροποποιήσεις

0

Σε τέσσερις ομίλους και φέτος θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα


 

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) δόθηκε την  Τετάρτη, 3/7 στην δημοσιότητα η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 2024-2025.

Σε σχέση με την προκήρυξη των σεζόν 2022-2023 και 2023-2024 οι τροποποιήσεις είναι ελάχιστες! Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και πάλι με τις ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις (4) ομίλους των δεκα-οχτώ (18) ομάδων ο καθένας (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου).

Καμιά διαφοροποίηση στο θέμα άνοδος αφού θα προβιβαστούν στην Super League 2, απευθείας, οι τέσσερις (4) πρωταθλήτριες!

Καμιά διαφοροποίηση και στο θέμα του υποβιβασμού αφού θα χάσουν την μάχη “απευθείας” οι ομάδες που θα καταλάβουν τις επτά (7) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα σε κάθε όμιλο ενώ θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο (2) ομάδες μετά από αγώνες κατάταξης (“μπαράζ”). Συνολικά θα υποβιβαστούν 30 ομάδες. Η σημαντικότερη τροποποίηση αφορά στην υποχρεωτικότητα στην συμμετοχή “μικρών”!

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως «είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα.

Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.».

Από την άλλη πλευρά, «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992».

Σε ένα από τα σημαντικά σημεία που αφορά στους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2).

Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ».

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Super League: Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Η αντίστροφη μέτρηση για την 7η αγωνιστική της Super League έχει ξεκινήσει, με το μεγάλο ν…