Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εντός του Ιουλίου η δημοσίευση του διαγωνισμού για την σιδηροδρομική γραμμή Νέα Καρβάλη- Τοξότες

Εντός του Ιουλίου η δημοσίευση του διαγωνισμού για την σιδηροδρομική γραμμή Νέα Καρβάλη- Τοξότες

0

Για το εν λόγω έργο έχει ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility 2021-2027 (CEF 2), σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο


Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Παληό, παρουσία μελών του Δ.Σ. και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η πορεία εξέλιξης των έργων που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, από την Πάτρα μέχρι τον Προμαχώνα και την Ειδομένη, αλλά και αυτών που σχεδιάζει για την επέκταση του δικτύου, με απόλυτη προσήλωση στους όρους ασφάλειας των μεταφορών.

Όπως ανακοινώθηκε, με νέα συμβασιοποιημένα έργα ύψους 438,5 εκατ. €, ολοκληρώνεται η αναβάθμιση 370 χλμ. γραμμών σε σύνολο 920 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου. Αφορούν πρωτίστως σε εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, τηλεπικοινωνιών και ETCS, τα οποία είναι συμβατά με τα πρότυπα διαλειτουργικότητας των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

Ο κ. Ταχιάος ενημερώθηκε επίσης και για τα έργα διασύνδεσης κύριων λιμένων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Προτεραιότητα στην παρούσα φάση έχει δοθεί στη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή νέας μονής γραμμής (υποδομή, επιδομή και σταθμοί), στο τμήμα Νέα Καρβάλη – Τοξότες και σύνδεση με τον νέο εμπορευματικό Λιμένα Καβάλας. Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το έργο να μπορεί να δημοπρατηθεί με μειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ συντάχθηκαν και τα τεύχη δημοπράτησης. Για το εν λόγω έργο έχει ήδη εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility 2021-2027 (CEF 2), η δε δημοσίευση του διαγωνισμού προγραμματίζεται εντός του Ιουλίου 2024.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Επάρκεια του αντιγριπικού εμβολίου στα φαρμακεία της Ξάνθης  Ανεπάρκεια σε παιδικά εμβόλια…