Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

0

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Επειδή είμαστε εδώ στην Ξάνθη, το  τι συμβαίνει στην περιοχή μας για το θέμα Λευκού Πύργου, σκεφτήκαμε πως φρόνιμο θα είναι να ενημερωθεί το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Τουλάχιστον αυτοί εκεί στην Αθήνα, να μάθουν τι κάνουν οι υπουργοί τους και αντί να βοηθήσουν να λύνονται τα θέματα, εμποδίζουν την επίλυσή τους.
Ενημερωτική επιστολή λοιπόν, με όλα τα δημοσιεύματα για το θέμα Λευκού Πύργου.
Για τις κοροϊδίες, τις καθυστερήσεις, το πλήρες ιστορικό και βέβαια τον αρνητικό ρόλο των Ταγαρά και Μπακογιάννη στην υπόθεση αυτή.
Γ.Δ.


Προς την ΑΚΤΩΡ
Διαβάζουμε στις Αθηναϊκές Εφημερίδες για το σημαντικό έργο-προσφορά  για την υλοποίηση προγραμμάτων  εταιρικής υπευθυνότητας διαφόρων ομίλων στην χώρα μας.
Εκτός των άλλων, ξεχωρίζει ο μεγάλος Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο οποίος όμιλος υποστήριξε δράσεις που αναπτύσσονται σε επτά καίριους τομείς: πολιτισμός, αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, αρωγή ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ποιότητα ζωής και περιβάλλον.
Εμείς εδώ στην περιοχή μας έχουμε την επίσης μεγάλη τεχνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ η οποία καμία παρόμοια δράση δεν υλοποιεί.
Αναφέρομαι για την εταιρεία που υλοποιεί το μεγάλο τεχνικό έργο της κατασκευής της σύνδεσης Βουλγαρίας-Ελλάδας από Ξάνθη, Εχίνος, Δημάριο κλπ.ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Γεννά απορίες η στάση της εταιρείας που δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον εταιρικής δράσης τουλάχιστον στην ορεινή περιοχή που δραστηριοποιείται.
Γ.Δ.


Τέλος εποχής για τον ΣΔΑΝ Ξάνθης
Πνέει τα λοίσθια ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης. Μέχρι τέλος του χρόνου θα κλείσει. Αυτό συμφώνησαν στην τελευταία συνάντηση που είχαν οι μέτοχοι. Ωστόσο προαπαιτείται απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΣΔΑΝΞ και απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των μετόχων που είναι οι δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου. Ο λόγος που κλείνει είναι ότι έχει  οικονομική ζημιά και εδώ και καιρό το ταμείο είναι μείον παρά το γεγονός ότι μόνο από τον δήμο Αβδήρων παίρνει κάθε χρόνο 500.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει καιρό τώρα μια γκρίνια των μετόχων για τα λεφτά που πληρώνουν σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Θυμίζουμε ότι  πριν 2 χρόνια ήθελε να αποχωρήσει ο δήμος Αβδήρων γι’ αυτό ακριβώς. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά αφού θα μετακινηθούν στους δήμου όπως  και τα απορριμματοφόρα.
Μ.Ξ.


Μελέτη για …κλάματα!
Πολλά ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με το πρόβλημα στην υδροδότηση του Κενταύρου στον δήμο Μύκης. Τα ερωτηματικά αφορούν το έργο που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δη την τοποθέτηση μιας νέας δεξαμενής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μελέτη δεν προέβλεπε παράλληλα έργα ηλεκτροδότησης ώστε να γίνεται η μεταφορά του νερού στην δεξαμενή! Πρόκειται για  αστοχία του μελετητή ο οποίος μάλιστα αντί να λογοδοτήσει…αναβαθμίστηκε. Αυτά μόνο στο ελληνικό δημόσιο συμβαίνουν!
Μ.Ξ.


Ενδιαφέρον του υπουργείου να μην καούν τα δασικά αυθαίρετα
Εμποδίζει η κυβέρνηση της ΝΔ χρόνια τώρα με κάθε τρόπο να γίνονται οργανωμένες επεκτάσεις σχεδίων πόλεων.
Χαρακτηριστικό πολύχρονο παράδειγμα η Ξάνθη και η περίπτωση της περιοχής Λευκού Πύργου.
Από την άλλη ανέχτηκε να γίνουν αμέτρητα δασικά αυθαίρετα. Δηλαδή, να κτιστούν σπίτια σε περιοχές δασικές.
Πρόκειται δε για 100.000 περιπτώσεις!
Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο περιβάλλοντος και δείχνει ενδιαφέρον πώς θα προστατευτούν για να μην μεταβληθούν βόμβες έτοιμες να εκραγούν οι βίλες…
Χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα.
Το νομιμοποίησαν με το τεράστιο ποσό των 250 ευρώ, δέχονταν την καταπάτηση δημόσιας γης  και τώρα ενδιαφέρεται και προβληματίζεται ο Σκυλακάκης, ο Ταγαράς και ο Μπακογιάννης για να μην πάθουν ζημιά από τις φωτιές.
Τι να πει κανείς αλήθεια όταν βλέπει το επίπεδο υπουργών σαν τον Ταγαρά.
Ευθυνόφοβος και όχι φίλος της αλήθειας. Πολιτικός γαρ.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρικό
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου την περίοδο αυτή έχουν βρει την χαρά τους όπως λέμε.
Απολαμβάνουν ποδόσφαιρο σε μεγάλες δόσεις μάλιστα από κορυφαίες ομάδες που αποτελούνται από γνωστούς και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές.
Για τους αμύητους λοιπόν, λίγα λόγια. Πρόκειται για τους αγώνες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των εθνικών ομάδων όσων όμως προκρίθηκαν στους αγώνες που προηγήθηκαν μήνες πριν.
Μιλάμε δηλαδή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το γνωστό Euro, το οποίο πρωτάθλημα κατέκτησε η Ελλάδα το 2004.
Οι αγώνες διεξάγονται στη Γερμανία φέτος, σε διάφορες πόλεις, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Βερολίνο.
Δυστυχώς για την χώρα μας δεν συμμετέχουμε ούτε φέτος, διότι δεν προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδος.
Γ.Δ.


Ένας Ταγαράς κι ένας Μπακογιάννης καταστρέφουν 200 οικογένειες
Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι η ακρίβεια και η Θεσσαλία αποτέλεσαν τις δύο σοβαρές αιτίες της εκλογικής καθίζησης της ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Από την μακρινή Θράκη και τη ξεχασμένη Ξάνθη, υποστηρίζουμε πως δεν είναι μόνο αυτές οι αιτίες.
Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερες σοβαρές περιπτώσεις, όπως στην Ξάνθη όπου επί 25 χρόνια, το υπουργείο περιβάλλοντος ταλαιπωρεί, κοροϊδεύει, καταστρέφει οικονομικά 200 οικογένειες.
Άνθρωποι που απέκτησαν με αγορά οικόπεδα, που θέλουν να χτίσουν νόμιμα με οργανωμένη δόμηση, με χαμηλό συντελεστή δόμησης και υψηλό συντελεστή σεισμικότητας, ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα εμπαιζόμενοι από τον υπουργό Νίκο Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Ευ. Μπακογιάννη.
Αυτές λοιπόν οι 200 οικογένειες όπως και άλλες αντίστοιχες νόμιμες περιπτώσεις ομάδων πολιτών, τιμώρησαν με την αποχή τους τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές.
Γ.Δ.


25 χρόνια εμπαιγμός
Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία δηλαδή, μετά την αχαριστία, αποτελεί ένα ανθρώπινο συναίσθημα που οι άνθρωποι αντιδρούν σ’ αυτό έντονα.
Αυτό το συναίσθημα το έζησαν στο πετσί τους εκατοντάδες Ξανθιώτες κατά τον χειρότερο τρόπο κι αυτό, διότι έπεσαν θύματα της πολύχρονης κοροϊδίας εκ μέρους κυβερνητικών εκπροσώπων.
Γι’ αυτό οι Ξανθιώτες αυτοί ‘’μίλησαν’’ στην κάλπη.
Σκέφτηκαν ας μιλήσουμε στην κάλπη, αφού χρόνια τώρα υπουργοί, υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς δεν ακούν αυτά που τους δηλώνουμε.
Μίλησαν οι πολίτες λοιπόν και τάραξαν την κυβέρνηση και έστειλαν τα μηνύματά τους.
Και γεννιέται το ερώτημα.
Ποιοι υπουργοί δεν άκουγαν χρόνια τώρα 200 οικογένειες οικοπεδούχων στην Ξάνθη που το μόνο που επιθυμούσαν ήταν να χτίσουν τα σπίτια τους νόμιμα, σε αγορασμένα οικόπεδα, όχι καταπατημένα σε δημόσιες εκτάσεις.
Αυτές οι 200 οικογένειες που 25 χρόνια αγωνίστηκαν να πείσουν το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει και να τους δώσει το δικαίωμα να φτιάξουν τα σπίτια τους σε οργανωμένο οικισμό, με χαμηλό συντελεστή σεισμικότητας, μίλησαν και θα το ξανακάνουν.
Υπουργοί που αγνόησαν, περιφρόνησαν αλαζονικά το σύλλογο που χρόνια τους εξηγούσε το δίκιο του αιτήματός τους κι αυτοί αντί λύσης πρόβαλαν δικαιολογίες αστήρικτες έως και απαράδεκτες κοροϊδεύοντάς τους με τον χυδαιότερο τρόπο.
Ρωτούν οι Ξανθιώτες οικοπεδούχοι, εάν η υπόθεση αυτή αφορούσε την Κόρινθο.
Ο Ταγαράς και ο κάθε Μπακογιάννης θα συνέχιζε να κοροϊδεύει τους Κορίνθιους ή θα το έλυνε αμέσως το ζήτημα;
Ας απαντήσουν, ξέρουν, γνωρίζουν το κακό που κάνουν στην Θράκη, στην Ξάνθη 25 χρόνια τώρα;
Γ.Δ.


Έγινε ανέκδοτο
Κυκλοφόρησε ως ανέκδοτο αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης
‘’Είσαι Θεσσαλός πολιτικός; Γίνεσαι υπουργός;’’
Αφορμή βέβαια δόθηκε από την υπουργοποίηση του δικηγόρου Τσιάρα και του υφυπουργού Κέλλα ως υπεύθυνων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η επιλογή φυσικά δεν έγινε λόγω των ξεχωριστών ικανοτήτων του κυρίου Τσιάρα στον πρωτογενή τομέα. Απλά επιλέχτηκε ως εκ καταγωγής και όχι των ικανοτήτων. Όπως παλιά με τους αριστοκράτες, τρομάρα μας.
Σκέφτομαι και προβληματίζομαι τι έχουν να τραβήξουν οι αγρότες  και κτηνοτρόφοι της περιφέρειάς μας.
Αμφιβάλω μάλιστα εάν ο Τσιάρας γνωρίζει τίποτε σχετικό με την Θράκη…
Για σχετικές πληροφορίες ας ρωτήσει να ενημερωθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης. Διότι για να έρθει προς τα μέρη μας δύσκολα. Θα ασχολείται με τη Θεσσαλία.
Γ.Δ.


Ακούει η κυβέρνηση;
Χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφέρομαι για την πυρκαγιά στον Έβρο όπου κάηκαν περίπου 950.000 στρέμματα γης.
Δέκα έξι μέρες η διάρκεια της φωτιάς, είκοσι νεκροί.
Ποια είναι η διαπίστωση σήμερα; Ότι η φωτιά σχεδόν ξεχάστηκε και όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται στην Θεσσαλία.
Ο Έβρος είναι στην Θράκη, μακριά, τόπος εξορίστων  με δυσμενή μετάθεση κατά το παρελθόν.
Δίπλα η Τουρκία, από βόρεια η Βουλγαρία.
Πότε το ελληνικό κράτος έσκυψε με σοβαρότητα, με πρόγραμμα, οργανωμένα πάνω στα προβλήματα του Έβρου, της Θράκης.
Μόνο στις καταστροφές και στις εκλογές εξαιτίας του ΚΙΕΦ φυσικά έδειχνε τάχα ενδιαφέρον…
Διαφορετικά λόγια παχιά, πατριδοκαπηλεία, οικονομικά συμφέροντα, κλίκες που λυμαίνονται την Θράκη.
Γι’ αυτό άδειασε ο βόρειος Έβρος, τα χωριά της Θράκης.
-Ακούει κανείς από την κυβέρνηση αλήθεια;
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλάξτε τροπάριο… Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον. Σχεδόν ανά βδομάδα η Εταιρεία Προστασίας …