Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 3 προσλήψεις στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Αβδήρων

3 προσλήψεις στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Αβδήρων

0

1.065 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς εντός Ιουλίου


Μπαράζ προσλήψεων εντός Ιουλίου στους παιδικούς σταθμούς. Ειδικότερα προγραμματίζονται άμεσα 1.065 προσλήψεις σ’ όλη τη χώρα.

Με βάση την ίδια απόφαση – έγκριση το νέο προσωπικό θα απορροφηθεί, κατά κύριο λόγο, στους Παιδικούς Σταθμούς των δήμων και σε “Νομικά Πρόσωπα αυτών” (ΟΤΑ α΄ βαθμού).

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, θα διατεθούν θέσεις σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας – ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους.

Μόνο στον δήμο Αβδήρων προσλήψεις στους Παιδικούς

Μεγάλος αριθμός θέσεων προσφέρεται στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Πειραιάς, Λάρισα κλπ). Οι προκηρύξεις θα αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά ανά φορέα.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στην κατανομή αναφέρονται 3 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αβδήρων.



ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 400 ευρώ για 25.000 ανέργους στον νέο κύκλο κατάρτισης


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης «πράσινων» δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.



ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 1.600 θέσεις ΑμεΑ στο δημόσιο


Πότε βγαίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ο οποίος θα περιέχει περίπου 1.600 θέσεις εργασίας αποκλειστικά για ΑμεΑ σε όλο το δημόσιο


Εντός του Ιουνίου αναμένεται, να δει το φως της δημοσιότητας η νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Άτομα με Αναπηρίες. Υποψήφιοι δύναται να είναι μόνο ΑμεΑ, τα οποία θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

H εν λόγω προκήρυξη θα περιέχει περίπου 1.600 μόνιμες θέσεις για ΑμεΑ σε όλο το δημόσιο. Οι 1.600 αυτές θέσεις έχουν ήδη καθοριστεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείο Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ έχει αποστείλει την εν λόγω προκήρυξη στους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς για συμφωνία. Αμέσως μόλις λάβει το «οκ» από όλους τους φορείς το ΑΣΕΠ θα αποστείλει την προκήρυξη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να έχει ολοκληρώσει τις διασταυρώσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα στον Ιούνιο.

Αφού η προκήρυξη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση θα χρειαστούν περίπου δέκα ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ, στο οποίο θα καθορίζονται ακριβώς οι ημερομηνίες των αιτήσεων. Στόχος είναι η προκήρυξη να «φύγει» για το Τυπογραφείο τον Ιούνιο και οι αιτήσεις να «τρέξουν» τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ δίνει «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ολοκληρώσει τις προσλήψεις που έχουν εγκριθεί σε προηγούμενα έτη και γίνονται με σύστημα μοριοδότησης και εκτός γραπτού διαγωνισμού. Αυτή τη στιγμή το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού έχει δημοσιεύσει τον διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις στην εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.» μέσω συστήματος μορίων.



Νέα εποχή για το εποχικό επίδομα ανεργίας με «μπόνους» προϋπηρεσίας


Ριζικό «λίφτινγκ» στο εποχικό επίδομα ανεργίας από το φθινόπωρο, καθώς προβλέπεται σύνδεση του επιδόματος με τα έτη ασφάλισης


Σε νέο μοντέλο χορήγησης στο εποχικό επίδομα ανεργίας θα κινηθούν από το φθινόπωρο κυβέρνηση και ΔΥΠΑ, με σχέδιο που προβλέπει υπολογισμό με βάση τον μισθό και τα έτη ασφάλισης του εργαζόμενου.

Μάλιστα, προβλέπεται και έξτρα ποσό για όσους πλήρωσαν περισσότερες εισφορές, νέα κριτήρια για τη διάρκεια καταβολής του, χρονικούς περιορισμούς στην καταβολή του για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και τέλος, επέκταση του εποχικού επιδόματος σε 5 μήνες από 3 μήνες σήμερα.

Να σημειωθεί πως σήμερα η επιδότηση στην κατηγορία των εποχικών διαρκεί 80 ημέρες δηλαδή για 3 μήνες. Το ποσό του επιδόματος είναι ίδιο με την τακτική επιδότηση ανεργίας, δηλαδή σήμερα 510 ευρώ το μήνα.

Τα δύο διαφορετικά ποσά

Το νέο επίδομα αναμένεται να απαρτίζεται από δύο διαφορετικά ποσά:

Ένα «σταθερό» ποσό το οποίο θα λαμβάνουν όλοι όσοι έχουν την ελάχιστη προϋπόθεση ένταξης. Το ύψος του θα εξαρτάται από τον εκάστοτε νόμιμο κατώτατο μισθό, όπως τώρα (55%), αλλά θα ξεκινάει πιο ψηλά και θα μειώνεται (π.χ. 70% το πρώτο 3μηνο, 65% το δεύτερο, 55% το τρίτο, 45% το τέταρτο, κ.τ.λ.),

Ένα «μεταβλητό» ποσό το οποίο θα λαμβάνουν για 12 μήνες κατ’ ανώτατο όριο μόνο όσοι έχουν περισσότερες ασφαλιστικές προϋποθέσεις και άρα θα έχουν συνεισφέρει περισσότερα στο ασφαλιστικό σύστημα σε ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα. Ο υπολογισμός του θα συναρτάται με την ασφαλιστική ιστορία και το ύψος των προηγούμενων αποδοχών, ώστε να είναι πιο δίκαιο και ανταποδοτικό.

Το βασικό επίδομα σήμερα είναι 510 ευρώ και με τον νέο μηχανισμό θα προστίθεται και ένα μεταβλητό ποσό ως μπόνους για τα έτη ασφάλισης επάνω στο βασικό επίδομα. Το ύψος του νέου επιδόματος μαζί με μπόνους μπορεί να φτάνει ως τα 1.100 ευρώ τον μήνα, για ένα τρίμηνο και στη συνέχεα θα δίδεται μικρότερο ποσό.

Αν για παράδειγμα ένας άνεργος δικαιούται εξάμηνη επιδότηση με συνολικό βασικό επίδομα 3.060 ευρώ, θα παίρνει για τους τρεις πρώτους μήνες 650 ευρώ και για τους άλλους τρεις μήνες 360 ευρώ. Στο σύνολο θα έχει πάρει 3.060 ευρώ, αλλά τα πιο πολλά στην αρχή και τα λιγότερα προς το τέλος της επιδότησης.

Το μπόνους από το μεταβλητό επίδομα μπορεί είναι έως και 20% ή 30% του μισθού που είχε ο εργαζόμενος, ενώ θα υπάρχει και ένα ανώτατο πλαφόν ώστε το άθροισμα των δύο ποσών επιδόματος (σταθερό+μεταβλητό) να μην ξεπερνά τα 1.000, ή 1.100 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο. Μετά το τρίμηνο θα μειώνεται το βασικό επίδομα, ενώ θα μένει το μπόνους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…