Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πατέρας του 20χρονου Αλέξανδρου: «Η συγκεκριμένη στροφή δυστυχώς έχει πάρει πολύ κόσμο»

Πατέρας του 20χρονου Αλέξανδρου: «Η συγκεκριμένη στροφή δυστυχώς έχει πάρει πολύ κόσμο»

0

Διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος από την Τροχαία


Τα αίτια της τραγικής πρόσκρουσης του ΙΧ, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 20χρονος Αλέξανδρος Σερεφιάς και τραυματίστηκαν ο 25χρονος οδηγός και άλλοι δύο νεαροί 20 και 22 χρονών διερευνώνται από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική που ανέλαβε τον απεγκλωβισμό τους, καθώς και το ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο της  Ξάνθης.

Ο πατέρας και ο παππούς του άτυχου και μοιραίου 20χρονου μίλησαν στο newsit για το δυστύχημα.

«Ήταν 4 άτομα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ο ένας ήταν ο γιος μου. Σε μια στροφή το αυτοκίνητο έφυγε πλάγια και έπεσε σε μία πινακίδα βενζινάδικου. Ήταν 4 άτομα και ο μόνος που σκοτώθηκε ήταν ο γιος μου που καθόταν αριστερά στο πίσω κάθισμα. Μετά το χτύπημα τους απεγκλώβισε η πυροσβεστική», δήλωσε στο newsit.gr ο πατέρας του 20χρονου θύματος, προσθέτοντας: «η συγκεκριμένη στροφή δυστυχώς έχει πάρει πολύ κόσμο. Ξεκινάει με μία κλίση πλάγια και μετά γίνεται απότομα ευθεία και όταν κάποιος τρέχει πολύ εκεί, χάνει την πρόσφυση», ενώ σημείωσε πως ίσως φταίει η μεγάλη ταχύτητα.

«Εικάζουμε ότι ο οδηγός έτρεχε πολύ. Το δυστύχημα έγινε χθες τα μεσάνυχτα. Τα άλλα παιδιά είναι τραυματισμένα, εμείς σήμερα κηδέψαμε τον γιο μας. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε. Ο γιος μας ήξερε να οδηγεί πολύ καλά, είχε και το αυτοκίνητο του, πως μπήκε σε αυτό δεν ξέρω», κατέληξε.

Με τη σειρά του ο παππούς του Αλέξανδρου, αποδίδει το δυστύχημα στην μεγάλη ταχύτητα: «Πρέπει να έτρεχαν πολύ τα παιδιά και μάλιστα σε σημείο που δεν πρέπει να τρέχεις. Ο εγγόνος μου πάει. Όπως γύρισε το αυτοκίνητο και έπεσε στην πινακίδα, φαίνεται πως χτύπησε πολύ εκείνη η πλευρά. Γιατί δεν έκοψε την ταχύτητα το παιδί που οδηγούσε; Έτρεχε, μας μαύρισε την ψυχή μας, ήταν το καλύτερο παλικάρι», δηλώνει στο newsit.gr και συνεχίζει «Έχουμε τρελαθεί όλοι, δεν ξέρουμε τον λόγο και δεν ξέρουμε και πως ακριβώς έγινε το δυστύχημα. Ένα παλικάρι δύο μέτρα, 20 χρονών. Σπούδαζε οικονομικά στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ήρθε για δύο μέρες να μας δεί. Και έγινε αυτό».

Φ. Κωδωνάς: Υπερπροσπάθεια στο σοβαρό τροχαίο σε συνθήκες σοβαρής υποστελέχωσης

Με δραματικό τρόπο αναφέρθηκε στο τροχαίο δυστύχημα και ο χειρουργός του ΓΝΞ Φώτης Κωδωνάς, εκτιμώντας ότι το ατύχημα οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ: «5.30το πρωί μετά από 2,5 ώρες χειρουργείο λόγω σοβαρού τροχαίου με έναν νεκρό 20χρονο και 3 σοβαρά τραυματίες και για όλα αυτά η αιτία το αλκοόλ. Έχω βαρεθεί αυτό το σκηνικό ποιος μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, μέχρι πότε θα θρηνούμε νέους τόσο άδικα. Και όλα αυτά σε συνθήκες σοβαρής υποστελέχωσης του νοσοκομείου καθώς είμαστε αναγκασμένοι οι ελάχιστοι εναπομείναντες να προστρέχουμε για βοήθεια. Προκηρύξεις έχουν γίνει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει στο νοσοκομείο. Χωρίς κίνητρα πως περιμένουμε να δούμε φως σε αυτό το τούνελ. Ποτέ επιτέλους η Ξάνθη θα ξυπνήσει; Η δικιά μου υπομονή έχει πλέον τελειώσει. Και σε λίγο πρέπει να επιστρέψω αφού πάλι εφημερεύω.

Πένθος και εκατοντάδες αποχαιρετισμοί

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν συμπολίτες για τον άδικο χαμό του 20χρονου Αλέξανδρου μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ο θείος του Διαμαντής Σερεφιάς στην ανάρτησή του αναφέρει: «Σερεφιάς Αλέξανδρος του Χρήστου και της Ερμιόνης ετών 20. ….έφυγες λεβέντης μας τόσο άδικα και τόσο νωρίς…άγγελε μας…σ’ αγαπάμε και θα πονάμε». Εκατοντάδες συμπολίτες αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο με ευχές για «καλό παράδεισο» με θλίψη και οδύνη.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…