Σχόλια 23/07/14

0
agora kyriaki
Ο δήμος τώρα που «λεφτά υπάρχουν» να δούμε θα βρει λύσει για τα αδέσποτα;


 
 
Αναμενόμενο
 Δεν ξαφνιαστήκαμε καθόλου, μα καθόλου, ότι μαζί με την ΑΔΕΔΥ στο συμβούλιο Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως, ήταν στο πλευρό τους και οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Απεναντίας, θα μας ξάφνιαζε το αντίθετο.
Δεν τους έχουμε ικανούς να πάνε αντίθετα με την κρατική δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που τους διακατέχει.
Θέλει αρετή και τόλμη να πας κόντρα στους συνδικαλιστές του δημοσίου. Κι αυτή δεν την έχουν οι κυβερνώντες, δεν την περιμένουμε ούτε από τους Περιφερειάρχες βέβαια.
Μας μάθανε αρκετά τα χρόνια της κρίσης….
«Ε»


 
 Απαντήσεις
 «Ευρώ και λογική μας λείπουν. Και αν δεν τα διαθέτεις και τα δύο άστα να πάνε». Τάδε έφη επαγγελματίας σε συζήτηση μαζί του, σε ερώτηση γιατί δεν άνοιξε την Κυριακή. Είπε δε και κάτι ακόμη εξίσου σωστό: «Καλά, μας θεωρεί κανείς μαλ…ες; Αν όντως ήταν κερδοφόρες οι Κυριακές, μόνοι θ’ ανοίγαμε, δεν θα περιμέναμε να μας το πουν οι άλλοι, υπουργοί και λοιποί».
-Μ’ έστειλε κανονικά με τη σοφή απάντησή του.
«Ε»


 
Ποτέ την Κυριακή;
 Είτε κανείς είναι υπέρ του ανοίγματος τις Κυριακές των καταστημάτων ή κατά, εκείνο που αποδείχτηκε προχθές ήταν ενδεικτικό. Η Κυριακή με 30-32 βαθμούς είναι για θάλασσα, όχι για ψώνια. Ο Ξανθιώτης προτίμησε το μπάνιο του, τη χαλάρωση, την δροσιά. Για τα ψώνια, είπε, υπάρχει χρόνος πολύς όταν υπάρχει το παραδάκι. Κι έτσι παραδόθηκε στην αγκαλιά της θάλασσας.
Αργότερα που θα δροσίσει, θα δούμε τις προτιμήσεις του. Για σκι πάντως στη γειτονική Βουλγαρία λίγοι θα πηγαίνουν, αυτό είναι σίγουρο. Την ίδια προτίμηση προς τις παραλίες έδειξαν και οι τρεις νομοί της Θράκης. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ταυτότητα απόψεων.
-Τα μπάνια του λαού (όπως είπε ο αείμνηστος Ανδρέας) δεν τα χαλάμε…
«Ε»


 
Κι εδώ τελευταίοι
 Στην 22η θέση ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα της ανακύκλωσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2013 ανακυκλώθηκε στην Ελλάδα μόνο το 18% των απορριμμάτων, ενώ ακόμα χειρότερη επίδοση έχει η χώρα μας στην κομποστοποίηση. Τις πρώτες θέσεις στον σχετικό πίνακα καταλαμβάνουν οι χώρες Αυστρία και Γερμανία, όπου το 62% των απορριμμάτων ανακυκλώνονται.
Κανένα ξάφνιασμα. Έχουμε μπροστά μας το άσχημο παράδειγμα των δήμων του νομού. Από τον πρώτο έως τον μικρότερο, αγνοούν την έννοια της ανακύκλωσης. Τελείως!
«Ε»


 
Κάτω τα χέρια
 Κάτω τα χέρια από τις ακτές, κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ, κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο, κάτω τα χέρια από τα λιμάνια, κάτω τα χέρια από τα Ολυμπιακά ακίνητα. Κάτω τα χέρια από παντού…
Τι ωραίο που ακούγεται σύντροφε Αλέξη, μόνο που στο τέλος τα χέρια θα παραμείνουν πάνω στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους άλλους συνήθεις φορολογούμενους.
«Ε»


 
Χαμηλές οι εισπράξεις από πλουσίους
 Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι εισπράξεις της φορολογικής διοίκησης από την πάταξη της φοροδιαφυγής σε υποθέσεις φυσικών πρόσωπων μεγάλου πλούτου. Αν και σε επίπεδο ελέγχων η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεπερνά τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα, σε επίπεδο είσπραξης βεβαιωμένων εσόδων η κατάσταση είναι απογοητευτική.
Στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεπέρασε το στόχο των ελέγχων που θέτει το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους έως τα τέλη Ιουνίου 2014 ολοκλήρωσε 344 έλεγχους φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, όταν ο στόχος εξαμήνου αναφερόταν σε 307 ελέγχους. Κατά τους ελέγχους αυτούς παραπέμφθηκαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών 33 υποθέσεις, ενώ σε 64 περιπτώσεις η ΓΓΔΕ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για φοροδιαφυγή. Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη οι εφορίες και ελεγκτικά κέντρα ελέγχουν 1.122 υποθέσεις φυσικών πρόσωπων μεγάλου πλούτου. Όμως οι έλεγχοι από μόνοι τους δεν ικανοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.
«Ε»


 
Ως πότε η αφισορύπανση;
 Γέμισε η πόλη της Ξάνθης την περίοδο αυτή με διάφορες αφίσες. Διανύουμε την εποχή των αφισών! Μάλιστα χωρίς την παραμικρή αντίδραση των δήμων. Ό,τι θέλει ο καθένας το διαφημίζει με τον δικό του τρόπο. Έχουν κατακλυσθεί όλα τα σημεία της πόλης και της υπαίθρου. Παρότι υπάρχουν αυστηρές δημοτικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.
Όμως οι δήμοι αδιαφορούν και οι αφίσες πληθαίνουν. Και το απίθανο του θέματος: Οι δήμοι θα πληρώσουν υπαλλήλους – στην καλύτερη περίπτωση – για να τις βγάλουν τις αφίσες. Εάν δεν το κάνουν αυτό, θ’ αναλάβει ο χειμώνας.
Τραγική κατάσταση. Ασχημίζουν μια πόλη, χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Αρκεί να κάνουν αυτοί τη δουλειά τους…
«Ε»


 
«Βιομηχανία» πλαστών απολυτηρίων στο Δημόσιο
 Φάμπρικα πλαστών απολυτηρίων λυκείων αποκάλυψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ελέγχων που πραγματοποίησε για πλαστά δικαιολογητικά στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων.
Το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Γι’ αυτό προφανώς αντιδρούν και αρνούνται την αξιολόγηση οι συνδικαλιστές του δημοσίου. Γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων τους δεν αντέχουν σε καμία αξιολόγηση και έχουν προσληφθεί παράνομα. Οι οποίοι τώρα προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από τον ανένδοτο αγώνα της ΑΔΕΔΥ…


 
Επέστρεψαν στην Ελλάδα 20 δις ευρώ
 Κεφάλαια 20 δισ. ευρώ επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο καιρό, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, η πρώτη φάση ανοίγματος των αγορών κρίνεται επιτυχημένη, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρώτο εξάμηνο του 2014 εισέρρευσαν στη χώρα μέσω εκδόσεων ομολόγων, κρατικών και μη, και μετοχών, περί τα 15-20 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει πως τον Μάιο του 2014 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή, δηλαδή αύξηση, ύψους 653 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδα πενταμήνου έφτασαν τα 881 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (2013: 327 εκατ. ευρώ, 2012: -905 εκατ. ευρώ).
Η σημαντικότερη εισροή, ήταν 595 εκατ. ευρώ και ήταν από την συμμετοχή της εταιρείας Capital Group Companies Inc (ΗΠΑ) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.


 
Λίγα είχαμε…
 Λίγα αδέσποτα είχαμε να κυκλοφορούν στην πόλη και μας έφερε η 22χρονη Ξανθιώτισσα και από την Κομοτηνή. Ο λόγος φυσικά για την Δ.Ρ. που ενώ αρχικά υιοθέτησε ένα μικρόσωμο σκυλάκι από την φιλοζωική Κομοτηνής, μια μέρα μετά το παράτησε στους δρόμους της πόλης. Ευτυχώς, το σκυλάκι μετά από προσπάθειες βρέθηκε και επέστρεψε στην Κομοτηνή, όπου ο Σύλλογος το φροντίζει, καθώς η ανευθυνότητα της κοπέλας είχε ως αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο και να κοντέψει να πεθάνει από την πείνα.
Γ.Τ.


 
Τους ταρακούνησε για τα καλά
 Όπως φαίνεται ο σεισμός της Λήμνου και ο άλλος της Κεφαλονιάς ταρακούνησαν για τα καλά τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τα οποία χθες το πρωί πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος αλλά θέλουν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται προκειμένου να παρέχουν εγκαίρως τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες σε μια τέτοια ανεπιθύμητη κατάσταση.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα καυσόξυλα
 Μεγαλύτερη ποσότητα καυσόξυλα αναμένεται να δικαιούνται οι κάτοικοι της περιοχής της Σταυρούπολης το νέο χειμώνα. Όπως έγραψε ο Α. Κοντός στη σελίδα του στο facebook μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, με θέμα τη διάθεση καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Ξάνθης, ο Γεν. Γραμματέας δεσμεύτηκε σε σημαντική αύξηση των πιστώσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Πράγματι, τη χρονιά που μας πέρασε είχε σημειωθεί σημαντική μείωση, αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα περιορίζεται με αυτή την εξέλιξη για την ορεινή περιοχή.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…