Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με προμετωπίδα την περιφερειακή ανάπτυξη διεκδικεί μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

Με προμετωπίδα την περιφερειακή ανάπτυξη διεκδικεί μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας

Κάλεσε σε μαζική προσέλευση στην κάλπη τονίζοντας ότι «δεν  πρέπει να υποκύψουμε στην μαγεία των αριθμών, μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο»

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Μιχάλης Αγγελόπουλος, γνώριμος ως προς περιφερειάρχης της ΑΜΘ που χρημάτισε και δήμαρχος Σάμου, στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Ξάνθη το Σάββατο 18 Μαΐου βρέθηκε στο Café Misirlou όπου και συζήτησε με φίλους και μέλη του κόμματος. Στη συνέχεια, άκουσε  για όνειρα και προβληματισμούς  από το στόμα των νέων κι από την πλευρά του τους συμβούλεψε να μην πάψουν ούτε στιγμή να κυνηγούν  τα όνειρά τους. Επίσης, κατηύθυνε την σκέψη τους όσον αφορά το μέλλον τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να δοθούν διέξοδοι και επιλογές, κάτι που συνεπάγεται το αίτημα στην ασφάλεια αναφορικά με την εργασία των ανθρώπων του μόχθου και την προοπτική εξέλιξης.

«Με μεγάλη συγκίνηση είμαι στην περιφέρεια που αγαπώ και θεωρώ δικό μου μέρος, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται από υπερβολή. Νιώθω οικεία, γνωρίζω δρόμους, διαδρομές, café, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οδικούς άξονες και κυρίως ανθρώπους», όπως είπε σε δήλωσή του στα  τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σε μία ιστορική πόλη όπως η Ξάνθη, την οποία έχουν υπηρετήσει πολλοί άξιοι άνθρωποι και πιστεύω ότι η θέση της ως τόπος, ως αναφορά και τελικά ως αποθετήριο πολιτισμού και ιστορίας συνολικά της περιφέρειας πρέπει να αναβαθμιστεί με σταθερότητα, με στερεότητα επιχειρημάτων και κυρίως με στρατηγικό τρόπο που θα τους  εκφράζει όλους», επεσήμανε με έμφαση. Έπειτα,  παρουσίασε ως αναγκαία προϋπόθεση  προόδου στην Ευρώπη τη συμμετοχή των πολιτών στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων σε ένα ποσοστό.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου , δήλωσε: «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην μαγεία των αριθμών».

Στο επίκεντρο  η περιφερειακή ανάπτυξη

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε»: « Ως διατελέσας περιφερειάρχης, αλλά και δήμαρχος πώς πιστεύετε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να απευθύνει τις διεκδικήσεις της στην Ευρώπη;», απάντησε:

«Στην Ευρώπη υπάρχει μία κουλτούρα αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και τα αντίστοιχα συστήματα που είναι ισχυρά. Ιεραρχούμε τα θέματα, τα προβάλλουμε και τα υποστηρίζουμε. Γνωρίζουμε τους μηχανισμούς από μέσα και δεν μπορεί να μας ξεφύγει. Συνεπώς,  επιχειρούμε να περάσουμε τα θέματα με καθημερινή δουλειά, στρατηγική σκέψη και ισορροπία ανάμεσα σε λόγια και στα έργα».

Άλλωστε,  στο «Ε» διευκρίνισε ότι η  σφραγίδα που επιθυμεί να δώσει στο ευρωκοινοβούλιο είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, η ισορροπία μεταξύ των ακριτικών και μακρινών περιοχών με το κέντρο υποστηρίζοντας πως πρέπει να υπάρχει σε ισορροπία ανάπτυξη παντού.




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…