Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» στην ΦΕΞ

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» στην ΦΕΞ

0

Την Τρίτη 14 Μαΐου για δύο παραστάσεις στις 19:00 και 21:15 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ


Με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου, βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, συνεχίζει την σαρωτική του πορεία για 3η χρονιά. Την Τρίτη 14 Μαΐου θα κάνει στάση στην Ξάνθη για δύο παραστάσεις στις 19:00 και 21:15 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ.

Η παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» τιμήθηκε 2 φορές με 1ο Βραβείο Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ράνιας Σχίζας, από τα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Kulturosupa.gr (2023) και από τα Βραβεία Κοινού του All4fun (2023). Πήρε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Θεατρικής Παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Kulturosupa.gr (2023) ενώ επίσης ήταν υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Κειμένου στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Kulturosupa.gr (2023), υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Νεοελληνικού Έργου από τα Βραβεία Κοινού του All4fun (2022) και 2 φορές υποψήφια για Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Kulturosupa.gr (2023) και στα  Βραβεία Κοινού του All4fun (2022).



Υπόθεση

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, μητέρα του σπουδαίου μεταπολεμικού λογοτέχνη Κώστα Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν.

«Η μάνα αυτουνού». Προσφώνηση απαξιωτική, ειρωνική, σαρκαστική, μα τόσο οικεία, τόσο γνώριμη. Ειπωμένη υπαινικτικά και πάντοτε χαμηλόφωνα. Σχεδόν ψιθυριστά. Από αυτούς τους ψίθυρους που είναι μαχαιριές στην καρδιά. Που καμιά φορά όμως γίνονται και φονικά. «Ο γιος αυτηνής», ο Κώστας Ταχτσής, δολοφονήθηκε. Όπως «δολοφονείται» σ’ αυτόν τον κόσμο, ότι απειλεί να ξεσκεπάσει την υποκρισία του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαλτέζικη πινελιά δίνει η Nathalie Micallef στους τοίχους της Ξάνθης

Η ταλαντούχα street artist μοιράζεται με το «Ε» την αγάπη της για την Ελλάδα και την ελλην…