Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αναμένεται ρεκόρ επισκεψιμότητας στο τριήμερο του Καρναβαλιού

Αναμένεται ρεκόρ επισκεψιμότητας στο τριήμερο του Καρναβαλιού

1

Αγγίζει το 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία και καταλύματα του νομού – Ανθεί το Airbnb στην Ξάνθη

 

Διπλάσιες οι τιμές στα ξενοδοχεία – Μιλά ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Α. Αγκόρτσας

 

Ρεκόρ επισκεψιμότητας αναμένεται στην πόλη μας για το τριήμερο της Αποκριάς 15 – 17 Μαρτίου. Αυτό δείχνουν τα προγνωστικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδιαφέρον για κρατήσεις σε ξενοδοχεία, καταλύματα και Airbnb, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και μέσα από διαδικτυακές σελίδες κρατήσεων.

Αγγίζει το 100% η πληρότητα – Ανθεί το Airbnb στην Ξάνθη

Από τις αρχές του προηγουμένου μήνα ξεκίνησε το ενδιαφέρον για κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης. Αυτή την στιγμή η πληρότητα αγγίζει το 100%. Στις διαδικτυακές σελίδες οι τιμές για το επίμαχο τριήμερο έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με άλλα τριήμερα του Μαρτίου νωρίτερα ή αργότερα. Είναι η ευκαιρία των ξενοδόχων να δουλέψουν μετά από ένα δίμηνο μηδενικής κίνησης. Αυτό επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Αγκόρτσας: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, έχουμε σχεδόν πληρότητα αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Πάντα το τριήμερο της Αποκριάς έχουμε κόσμο και έχουμε πληρότητα. Βέβαια έχουμε και πολύ λιγότερες κλίνες αφού έχουν κλείσει στα τελευταία 5 χρόνια 5 – 6 ξενοδοχεία. Έχουμε απώλεια τουλάχιστον 500 κλινών και έχουμε διαθέσιμε άλλες 600. Βέβαια έχουμε πάρα πολλά ενοικιαζόμενα με Airbnb στην Ξάνθη. Πραγματικά ανθεί το Airbnb στην πόλη μας και στο νομό μας γενικότερα κι αυτό έχει την εξήγησή του. Γιατί δεν υπόκειται σε φορολογία που πληρώνουμε εμείς παρά μόνο για ένα ειδικό τέλος και δεν γίνονται έλεγχοι ούτε εφαρμόζεται η κοινοτική νομοθεσία. Οπότε είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο.».

Διπλάσιες οι τιμές στα ξενοδοχεία

Σ’ ότι αφορά τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί ο κ. Αγκόρτσας επισημαίνει πως είναι μέσα στο πλαίσιο της προσφοράς και της ζήτησης: «Είναι φυσικό αφού τα ξενοδοχεία είναι άδεια από την Πρωτοχρονιά. Αλλά δεν σωζόμαστε και με τις διπλάσιες τιμές. Είναι πολύ λίγο το τριήμερο που θα δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των ξενοδόχων μας. Εξάλλου έρχονται κυρίως από τις γειτονικές πόλεις που επιστρέφουν ή παρέες νεολαίοι που μένουν σε γνωστούς ή διασκεδάζουν όλη νύχτα. Είναι ένα  είδους τουρισμού που δεν αφήνει οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη. Άλλες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Να κάνουμε τουριστικές υποδομές και να έχουμε ένα προγραμματισμό δραστηριοτήτων ώστε να μην συμπίπτουν δύο εκδηλώσεις μαζί και να μην μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας όπως και πολλά άλλα που έχουμε πει κατ’ επανάληψη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μετακινούμενες ταυτότητες. Τεχνοτροπίες και έργα που «αποκιβωτίστηκαν» στα Άβδηρα

Εκδήλωση από την ΕΦΑ Ξάνθης το Σάββατο για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής…