Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Περιμένουν να πουν «Ωσαννά» οι έμποροι την Κυριακή των Βαΐων

Περιμένουν να πουν «Ωσαννά» οι έμποροι την Κυριακή των Βαΐων

0
pasxa vitrina

Ανοιχτά όσοι θέλουν από τις 11:00 έως τις 18:00

 

Αντίθετος ο εμπορικός σύλλογος – θετική η ΟΕΒΕ

 
 
 
Στην διακριτική ευχέρεια των εμπόρων της Ξάνθης ή μάλλον της …τσέπης τους επαφίεται το αν θα είναι ανοιχτά ή όχι όλα τα καταστήματα της αγοράς της Ξάνθης την Κυριακή των Βαΐων, μια από τις 7 Κυριακές που ορίζει ο νόμος. Όπως είναι γνωστό ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης – σύμφωνα με απόφαση της γενικής του συνέλευσης – δεν αποδέχθηκε τις 7 Κυριακές παρά μόνο μία αυτή της Πρωτοχρονιάς, συντασσόμενος και με την απόφαση της ΕΣΕΕ αλλά και της πλειοψηφίας των Εμπορικών συλλόγων της χώρας (περίπου 60 – 70%), ωστόσο δεν μπορεί και να την επιβάλλει με το στανιό…
 
Οι απόψεις διίστανται αλλά οι έμποροι έχουν τον τελευταίο λόγο…
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου επισημαίνει ότι το πείραμα με τις Κυριακές δεν πέτυχε ωστόσο αναγνωρίζει την ανάγκη που έχει όλος ο κλάδος που τους στερεί τη δυνατότητα να είναι απολύτως πειθαρχημένοι με τις αποφάσεις του συλλόγου καθότι τίθεται και θέμα ανταγωνισμού μεταξύ συναδέλφων: «Εδώ δεν δουλεύουμε αυτές τις μέρες θα δουλέψουμε την Κυριακή των Βαΐων. Τα λεφτά είναι μετρημένα. Δώρα για τα βαφτιστήρια, το πασχαλινό τραπέζι, δεν μένουν λεφτά για ρούχα και παπούτσια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα…», σημειώνει ο κ. Μίλκογλου.
Αντίθετα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου εκτιμά ότι το άνοιγμα της Κυριακής κάνει καλό στα εμπορικά καταστήματα και ότι τα δείγματα ήταν θετικά. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΕΒΕ Ξάνθης συμφώνησε με τις 7 Κυριακές που ορίζει το νομοσχέδιο.
Κυριακή …κοντή γιορτή και θα δείξει αν θα κάνουν γιορτή τα καταστήματα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για ποιους μειώνονται οι προμήθειες στις συναλλαγές έως 10 ευρώ με κάρτα

Στη Βουλή η ρύθμιση Τη μείωση των προμηθειών για συναλλαγές με κάρτες έως 10 ευρώ προβλέπε…