Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χάντμπολ: Ετοιμάζεται για «φιέστα» το Σάββατο η Ασπίδα

Χάντμπολ: Ετοιμάζεται για «φιέστα» το Σάββατο η Ασπίδα

0
aspina niki

Τερμάτισε 1η στον όμιλο παρά την ήττα στις Σέρρες και βλέπει τα μπαράζ ανόδου που ακολουθούν

 

«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, θα παλέψουμε μέχρι τέλους», δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας, Θοδωρής Βαφειάδης

 
 
 Έπρεπε να φτάσει η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, για να γνωρίσει την πρώτη ήττα της για φέτος η ανδρική ομάδα χάντμπολ της Ασπίδας Ξάνθης, στις Σέρρες από τον τοπικό Πανσερραϊκό με 17-15. Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής όμως ήταν ένα γεγονός που αφήνει την ξανθιώτικη ομάδα… αδιάφορη, καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 6ου Ομίλου της Β’ Εθνικής που της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία.
Στο παιχνίδι της προηγούμενης 9ης αγωνιστικής και σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η ξανθιώτικη ομάδα αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας κι ενώ είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να σπάσουν το φετινό αήττητο των παικτών του Θοδωρή Βαφειάδη, πανηγυρίζοντας μία νίκη γοήτρου.
Πλέον, η Ασπίδα προετοιμάζεται για το ματς-φιέστα με την Προσοτσάνη Δράμας το ερχόμενο Σάββατο (05/04, 18:00) στο «Φίλιππος Αμοιρίδης», όπου αναμένεται να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της, την εντυπωσιακή της φετινή σεζόν και να κάνει μία «μίνι» προπόνηση ενόψει και των αγώνων μπαράζ που ακολουθούν.
 
«Θέλουμε την άνοδο και θα την… κυνηγήσουμε»
 Όντας ο… «μαέστρος» της εκπληκτικής φετινής ομάδας της Ασπίδας και… «καπετάνιος» στο «τιμόνι» της δύσκολης πορείας της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ο έμπειρος Ξανθιώτης προπονητής, Θοδωρής Βαφειάδης, μίλησε στο «Ε» για τον απολογισμό της φετινής σεζόν, αλλά και για το μεγάλο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. «Παρά την πρώτη θέση και την καλή μας πορεία στο πρωτάθλημα, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, καθώς η πορεία μας μέχρι εδώ ήταν μόνο η αρχή. Θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την άνοδο και με την κατάλληλη δουλειά ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στη μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο κ. Βαφειάδης.
Όσον αφορά τους αγώνες μπαράζ που θα διεξαχθούν σ’ ένα μήνα περίπου αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ξανθιώτικη ομάδα, ο ίδιος σημείωσε: Θ.Β.: «Πιστεύω ότι η ομάδα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και σε δυνατό επίπεδο, έχουμε τη διάθεση και τη δυνατότητα να κάνουμε το «άλμα» παραπάνω και ευελπιστούμε πως με συνεχή και σκληρή δουλειά θα το πετύχουμε. Σίγουρα θέλουμε την άνοδο στην Α2 και στα μπαράζ που αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου επιδιώκουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Πέρσι, χάσαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στα μπαράζ λόγω του μειονεκτήματος στην ισοβαθμία. Δεν το βάλαμε κάτω όμως, δουλέψαμε, «παλέψαμε» και φέτος βρισκόμαστε ξανά εδώ, αυτή τη φορά όμως έχοντας πάρει το «εισιτήριο» για το μεγάλο στόχο. Βέβαια, μπροστά μας έχουμε και το αυριανό τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αυτό με την Προσοτσάνη Δράμας στο «Φίλιππος Αμοιρίδης», όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να «κλείσει» μία αρκετά επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα».
Τέλος, μιλώντας για τα… μυστικά της επιτυχίας, ο προπονητής της Ασπίδας συμπλήρωσε:
Θ.Β.: «Το πιο σημαντικό φέτος είναι ότι κατά κύριο λόγο ο «κορμός» της ομάδας αποτελείται από Ξανθιώτες αθλητές, παιδιά δηλαδή που ξέρουν βαθύτερα και καλύτερα την ομάδα, τα οποία έχουν γίνει μία μεγάλη και δεμένη παρέα, γεγονός το οποίο φαίνεται μέσα στο παρκέ και δικαιολογεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό τη φετινή μας πορεία. Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης μας είναι 30 ετών, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην ομάδα αγωνίζονται αθλητές νέοι με… πνευμόνια και αίμα που «βράζει». Έχει αρκετό μέλλον αυτή η ομάδα και μακάρι στο τέλος της σεζόν να χαμογελάσουμε και να ανταμειφθούμε για τους κόπους μας. Η χρονιά αυτή ήταν αρκετά ευχάριστη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τη ξεχωριστή τους συνεισφορά στην ομάδα».
 
Χ.Π.
 
Χάντμπολ
 
Το ρόστερ της Ασπίδας:
Κολοκούρης Γιάννης
Στεφανίδης Πέτρος
Φελεκίδης Βαγγέλης
Ρούφος Κωνσταντίνος
Καζαντζίδης Νίκος
Ρουμελιώτης Στέφανος
Μπρατίδης Γιάννης
Ναθαναηλίδης Παρασκευάς
Καραπαπάζογλου Χρήστος
Σαλή Ογλού Γιλμάζ
Παπαστάμου Θόδωρος
Μπέλλιας Σπύρος
Πατσατζής Νίκος
Μισαηλίδης Αλέξανδρος
Τραχανατζής Αρσένης
Βάκκας Λάμπρος
Μιχαηλίδης Γιώργος
Νικάκης Κωνσταντίνος
Συμεωνίδης Γιάννης
Προπονητής Θ. Βαφειάδης
 
Β’ Εθνική Ανδρών – 6ος όμιλος
 
9η αγωνιστική – τα αποτελέσματα
Πανσερραϊκός – Ασπίδα Ξάνθης 17-15
Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 25-27
Προσοτσάνη Δράμας – ΟΛ.Α. Δράμας 28-20
 
Η βαθμολογία
1. Ασπίδα Ξάνθης 16
2. Κύκλωπες Αλεξ. 14
3. Δημοκρίτειο Κομοτηνής 10
4. Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός 8
5. Προσοτσάνη Δράμας 4
6. ΟΛ.Α. Δράμας -1
 
Επόμενη (10η – τελευταία) αγωνιστική
Ασπίδα Ξάνθης – Προσοτσάνη Δράμας
Κύκλωπες Αλεξ. – Πανσερραϊκός
ΟΛ.Α. Δράμας – Δημοκρίτειο Κομοτηνής
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…