Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Τα τρακτέρ θα οργώσουν το κέντρο της πόλης

Τα τρακτέρ θα οργώσουν το κέντρο της πόλης

0
agrotes stournaras
 

Δαλάτσης: «Ο Στουρνάρας δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις του»

 

Στην κεντρική πλατεία θα διαμαρτυρηθούν με τα τρακτέρ τους οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του Νομού μας αν το επιτρέψουν οι αστυνομικές αρχές. Δεν θα κλείσει ο κόμβος της Χρυσούπολης

 
 
Στα χιλιάδες προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για την επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και του αγροτικού κλάδου, η κυβέρνηση πρόσθεσε φέτος ακόμη περισσότερα γονατίζοντας τον πρωτογενή τομέα. Η υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, η προμήθεια πετρελαίου κίνησης με επιστροφή φόρου δύο φορές τον χρόνο, η κατάργηση των ανοιχτών δανείων της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και συνταξιοδοτικά θέματα είναι μόνο μερικά από τα νέα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, όπως έχει αναλύσει το «Ε» με εκτενή ρεπορτάζ και δηλώσεις των εμπλεκομένων σε παλαιότερα φύλλα του.
Η νέα σκληρότερη καθημερινότητα τους εν καιρώ κρίσης οδήγησε τους αγρότες σε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χθες το πρωί, ο οποίος έμεινε πεισματικά στις θέσεις του απογοητεύοντας τους εκπροσώπους της βάσης της ελληνικής οικονομίας. Το «Ε» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Τοπείρου, Κώστα Δαλάτση, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα εκπροσωπώντας τους γεωργούς του Νομού μας και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις.
 
Ανένδοτος ο υπουργός Οικονομικών
dalatsis closeΤην απογοήτευση των αγροτών από την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα να μην παρεκκλίνει από της βασικές επιταγές της κυβέρνησης μετέφερε στο «Ε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Τοπείρου.
«Δεν μετακινήθηκε ούτε χιλιοστό από τις θέσεις του ο Υπουργός Οικονομικών» αναφέρει ο Κώστα Δαλάτσης και συμπληρώνει «εμείς από την πλευρά μας του ζητήσαμε να διαμορφωθεί το αφορολόγητο για τους αγρότες στις 35.000 αντί για τις 15.000 που είναι τώρα, να καταργηθούν τα βιβλία εσόδων-εξόδων, καθώς επίσης να προμηθευόμαστε με κάρτα το πετρέλαιο κίνησης από τα βενζινάδικα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το προπληρώνουμε και να περιμένουμε στην συνέχεια την επιστροφή φόρου δύο φορές τον χρόνο». Επιπλέον, ο κ. Δαλάτσης γνωστοποίησε ότι έγιναν παράπονα στον υπουργό και για θέματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό, αλλά και για την μη ανανέωση των ανοιχτών δανείων των αγροτών που είχαν στην Αγροτική Τράπεζα από την Τράπεζα Πειραιώς, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι τους έχει δέσει τα χέρια.
 
Την λύση θα ψάξουν στους δρόμους
Απογοητευμένοι αλλά χωρίς να χάσουν τις ελπίδες τους οι αγρότες θα παίξουν ένα από τα τελευταία χαρτιά τους βγαίνοντας στους δρόμους της Περιφέρειας το πρωί της Δευτέρας.
«Αν μας το επιτρέψουν οι αστυνομικές αρχές θα κατεβούμε μαζικά στο κέντρο της πόλης με τα μηχανήματα μας στις 12 η ώρα» αναφέρει ο κ. Δαλάτσης εξηγώντας ότι περιμένουν την έγκριση της αστυνομίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πορεία τους. «Θα είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία» τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει»στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην περιφέρεια δεν θα κλείσουν οι δρόμοι ούτε ο κόμβος της Χρυσούπολης, αλλά τα τρακτέρ θα παραταχτούν στις άκρες του οδοστρώματος προκειμένου να δηλώσουμε την διαμαρτυρία μας».
 
Στο πλευρό τους η Κεντρική Διοίκηση και όλες οι Υπηρεσίες της ΑΜ-Θ
Στο πλευρό των αγροτών θα σταθεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ κλείνοντας όλα τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και των Υπηρεσιών της μετά τις 11:00, ως ένδειξη συμπαράστασης και για να μπορούν οι εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι της να να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις η Κεντρική Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ο Δήμος Καβάλας θα κλείσουν τις υπηρεσίες στις 11:00 το πρωί, ενώ ο Δήμος Κομοτηνής θα ακολουθήσει μια ώρα αργότερα. Τέλος, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Δήμου Ξάνθης για το αν θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των αγροτών ή αν θα απέχει, καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…