Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέο σύστημα για τους ανέργους

Νέο σύστημα για τους ανέργους

0
oaed 3
 

 Χάνουν την κάρτα ανεργίας τους όσοι δεν δέχτηκαν την πρόσληψή τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

 

Την απόφαση του αυτή που χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής και παράνομη ανακοίνωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ

 
 
Την απόφαση του να διαγράψει από τα μητρώα του ΟΑΕΔ όποιον αρνήθηκε την πρόσληψή τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε ο διοικητής του οργανισμού Γ. Αμπατζόγλου. Μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής, αλλά και παράνομη καθώς η μη αποδοχή εργασίας από της πλευρά του ανέργου δεν προβλέπεται με βάση τον νόμο και την λειτουργία του ΟΑΕΔ. Αντιθέτως, αυτό που προβλέπεται αφορά τη διακοπή της χορήγησης του επιδόματος στην περίπτωση που προταθεί στον άνεργο συγκεκριμένη θέση εργασίας και αυτός την αρνηθεί.
 
Πολλοί δεν δέχτηκαν την θέση καθώς βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τα σπίτια τους
Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ υπερβαίνουν σταθερά το 1.000.000 με μόλις το 10% να λαμβάνει επίδομα ανεργίες των 360 ευρώ (πάνω από 16.000 βρίσκονται στην Ξάνθη). Μάλιστα, οι περισσότεροι υποβάλλουν αίτηση σε παραπάνω από ένα προγράμματα τόσο εξαιτίας της επιθυμίας τους να βρουν εργασία, όσο και να βρίσκεται το εν λόγω πρόγραμμα πιο κοντά στον τόπο τους, καθώς τα χρήματα από αυτά τα προγράμματα δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ καθαρά τον μήνα.
Μελετώντας κανείς καλύτερα την απόφαση αυτή του κ. Αμπατζόγλου μπορεί να καταλάβει ότι κινείται στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης να μειώσει των αριθμό των ανέργων από τις λίστες του οργανισμού.
 
Καλείται να πάρει θέση ο υπουργός Εργασίας
«Είναι μνημείο ακραίας κυβερνητικής αντικοινωνικής αναλγησίας, πολιτικά παράλογη, αλλά και παράνομη, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο που διέπει τον ΟΑΕΔ» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης για την εν λόγω απόφαση καλώντας την ίδια ώρα τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα «αυτή η απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ να ακυρωθεί, διαφορετικά αναλαμβάνει ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για ακόμη ένα μέτρο οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης των ανέργων και των οικογενειών τους».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…