Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την κατασκευή γέφυρας στο 8ο χλμ. Ξάνθης- Σμίνθης προτάσσει στον σχεδιασμό της η ΑΜΘ

Την κατασκευή γέφυρας στο 8ο χλμ. Ξάνθης- Σμίνθης προτάσσει στον σχεδιασμό της η ΑΜΘ

0

Τις Δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ παρουσίασε η Περιφέρεια ΑΜΘ  στο Hotel Elisso την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Τους βασικούς άξονες σχεδίου Οδικής Ασφάλειας της ΠΑΜΘ παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Χρ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Μ. Αμοιρίδης

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00, η Περιφέρεια ΑΜΘ παρουσίασε τις Δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ στο Ξενοδοχείου Ελισσώ.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Χαλιορής, ο οποίος και τόνισε πως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στέκεται στο πλευρό της Περιφέρειας σε ζητήματα οδικής ασφάλειας .Έπειτα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κ. Γιώρης επεσήμανε πως η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει σε τέτοιου είδους δράσεις με βασικό πυλώνα τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας  και ο κ. Μαυρίδης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης, τόνισαν την συνυπευθυνότητα όλων και την αδήριτη ανάγκη να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός νεκρών.

«Ένας από τους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους που καλείται να καλύψει η χώρα και η Περιφέρειά μας για τη νέα προγραμματική περίοδο είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πάνω από 3400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους καθημερινά σε τροχαία. Στόχος είναι η μείωση στο μισό των τροχαίων ατυχημάτων μέχρι το 2030», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, κ. Μέτιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Δράσεων Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Βασικοί άξονες σχεδίου Οδικής Ασφάλειας της ΠΑΜΘ, σύμφωνα με τον κ. Μέτιο:

-Δημιουργία ασφαλών δρόμων

-Κατασκευή ασφαλών οχημάτων

-Πρόληψη και εκπαίδευση

-Έγκαιρη αντιμετώπιση

Ακολούθως, έκανε μνεία σε έργα που έχουν υλοποιηθεί και επίσης σε  άλλα που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον, όλα βέβαια με κοινό άξονα την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Υπογράμμισε, πως  προτάσσονται 28 νέα έργα γύρω στα 100 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, για την  περιοχή της ΠΕ Ξάνθης στάθηκε στο έργο κατασκευής γέφυρας στο 8ο χλμ. Ξάνθης- Σμίνθης, υπογραμμίζοντας πως είναι το πρώτο στην αξιολόγηση που προτάσσει η Περιφέρεια. Έπειτα ο Περιφερειάρχης στάθηκε στην επέμβαση σε δρόμους, στην κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Μάνδρα και Μυρωδάτο, όπως επίσης στην Ε.Ο, στην περιοχή του Ζυγού.

Εν συνεχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, κ. Αμοιρίδης αποτύπωσε το πλαίσιο σχεδιασμού δράσεων του τομέα της Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καταληκτικά, τα αποτελέσματα Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας 2021-2027 και τα επόμενα βήματα σκιαγραφήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

«Η Περιφέρειά μας έχει υπό την ευθύνη της ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Η Περιφέρεια συντηρεί το δίκτυο και η προσπάθεια αυτή βελτιώνει και εκσυγχρονίζει και καινοτομεί. Ο στόχος είναι κοινός όσον αφορά στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Προωθούμε τον σχεδιασμό με γνώμονα ένα φιλόδοξο όραμα, καινοτόμες τεχνολογίες, αποτελεσματική εφαρμογή με επίκεντρο την κοινή ευθύνη. Ειδικότερα, το όραμα μας περιλαμβάνει: μηδέν νεκρούς, επιμέρους ρεαλιστικούς στόχους, ασφαλή κινητικότητα. Οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε ή θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αφορούν την ψηφιακή διαχείριση, τη δυναμική διασύνδεση, την αυτοματοποίηση της κυκλοφορίας.

Τέλος, κοινή ευθύνη σημαίνει λογοδοσία αρχών και αλλαγή συνηθειών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμοιρίδης.

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…