Σχόλια 1/10/13

0
Άντε τώρα να βρεθεί φυλακή μόνο για Έλληνες για τους Χρυσαυγίτες…


 
 
Πωλείται
 Για όποιον έχει χρήματα αρκετά και θέλει να τα επενδύσει σε ακίνητο εντός της πόλης μας, υπάρχει μια ευκαιρία.
Κι αυτή βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου και πρόκειται για το γνωστό κτίριο της ΔΟΥ (Α-Β). Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Χημείο.
Αυτό λοιπόν το κτίριο πωλείται από το υπουργείο Οικονομικών διότι είναι ιδιοκτησία του.
Σημειώνουμε πως όποιος αγοράσει το κτίριο θα το νοικιάσει στο υπουργείο και η ΔΟΥ θα συνεχίσει να υπάρχει. Απλά το δημόσιο το πουλάει και θα το νοικιάζει στη συνέχεια από τον αγοραστή.
« Ε»


 
Όχι στις πρόωρες εκλογές
 Όλα δείχνουν πως δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές επειδή το είπαν οι της Χρυσής Αυγής ή το υπενόησαν. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλίες που θα λάβει εντός των ημερών προτίθεται να βάλει τέλος στα σενάρια και τις απειλές για δήθεν εκλογές.
Έτσι, αντί να τρέχει ο Έλληνας σε εκλογικές αναμετρήσεις τώρα, θ’ ασχοληθεί με τα του οίκου του και το ξεπέρασμα της κρίσης.
Εξάλλου τι νόημα θα είχαν τώρα εκλογές; αφού όλα δείχνουν επανάληψη του ίδιου σεναρίου.
« Ε»


 
Ο κλέψας του κλέψαντος
 Από τη μια η οικονομική κρίση, από την άλλη το χούι που δεν κόβεται για κάποιους, κυρίως κατοίκους του Δροσερού, οι κλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη.
Και δεν είναι φαινόμενο μόνον της Ξάνθης. Συμβαίνει σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, με ένταση όμως όπου ζουν τσιγγάνοι. Οι άνθρωποι αυτοί δρουν κατά ομάδες και κλέβουν τα πάντα. Από πετρέλαιο και βενζίνη από σταθμευμένα αυτοκίνητα, μπαταρίες αυτοκινήτων (κυρίως φορτηγών και τρακτέρ), σίδερα κάθε μορφής, οικοδομικά υλικά, καλώδια, δίκυκλα και ότι άλλο κρίνουν αυτοί πως μπορεί να μεταπωληθεί!
Κυριολεκτικά ζούμε την περίοδο που ό,τι κινείται ή είναι στάσιμο αλλά έχει κάποια αξία, κλέβεται!
Ο κλέψας του κλέψαντος κυριολεκτικά…
«Ε»


 
Κάθαρση τώρα!
 Η σύλληψη κορυφαίων μελών της Χρυσής Αυγής με διάφορες κατηγορίες, εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να γίνει και μια ευκαιρία αλλά και μια αφετηρία για την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, τη Βουλή.
Να αναληφθεί μια γενικευμένη εκστρατεία κάθαρσης σε όλο το εύρος της Δημόσιας ζωής. Θα πρέπει η χώρα να πάψει να είναι τόσο διεφθαρμένη σε όλα της τα επίπεδα σχεδόν. Θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του Λαού προς ΟΛΟΥΣ τους φορείς, θα πρέπει τέλος η χώρα να μην έχει τη ρετσινιά πως η κομπίνα, η αυθαιρεσία, η λαμογιά, η τεμπελιά και η κλεψιά πως είναι μαγκιά.
ΟΧΙ! Είναι αιτίες δίκης, καταδίκης και φυλακής. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κανείς, όποιος κι αν είναι, είτε κλέβει λίγα είτε πολλά. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση πως θα τα σηματοδοτήσει όλα αυτά για μια νέα αφετηρία.
«Ε»


 
Αρχίζει ν’ αλλάζει η εικόνα
 Από τη μια η μικρή θετική εικόνα των ξένων οίκων για την οικονομία μας, από την άλλη η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και τρίτο η αγαστή συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου, δένουν μια αλλαγή στην εικόνα της χώρας προς το καλύτερο.
Εάν δε οι Τράπεζες ρίξουν χρήμα στην αγορά και εάν ενισχυθεί βιοτεχνία και βιομηχανία, τότε η στροφή θα είναι εμφανέστατη.
Είναι γεγονός: Η εικόνα της χώρας, αργά αλλά σταθερά αρχίζει και αλλάζει, γίνεται πιο φωτεινή, πιο θετική.
Είπαμε όμως. Σιγά-σιγά…
«Ε»


 
Σιδηροδρομική σύνδεση
 Σε «ράγες» υλοποίησης μπαίνει η νέα σιδηροδρομική γραμμή σύνδεσης του νέου εμπορικού λιμένα της Καβάλας (Νέα Καρβάλη) με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το έργο αφορά την κατασκευή της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 31,8 χλμ., που θα συνδέει τον νέο εμπορικό λιμένα της Καβάλας (Λιμένας Φίλιππος στην περιοχή της Νέας Καρβάλης) με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη στην περιοχή Τοξοτών Ξάνθης.
Η εν λόγω σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο” του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» 2007-2013.


 
Τσαυτάρης, ο υπουργός των συμπράξεων
 Δεν το’ δειξε αλλά σίγουρα δυσαρεστήθηκε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης με την απάντηση του υπουργού κ. Τσαυτάρη για τον Σταθμό Γεωργικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Κουτσό. Ο δήμος ζήτησε την παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του οικοπέδου προκειμένου να στεγάσει κάποιες υπηρεσίες του αλλά και να αξιοποιήσει τα αγροτεμάχια με φυτώρια για απόρους κ.λ.π. Ο υπουργός όμως του είπε ναι μεν αλλά …μιλώντας ευθέως για σύμπραξη δήμου και υπουργείου. Δηλαδή να έχει τη δυνατότητα το υπουργείο π.χ. να διοργανώνει σεμινάρια κατάρτισης σε νέους αγρότες …όχι δηλαδή να είναι αποκλειστικά του δήμου. Γενικώς ο υπουργός φάνηκε πολύ της …σύμπραξης. Για παράδειγμα ζήτησε σύμπραξη του επιχειρηματικού κόσμου με το κράτος…
– Όμως όπου ακούς πολλές συμπράξεις…δουλειά δεν γίνεται!
Μ.Ξ.


 
Διαθεσιμότητα
 Σε καλύτερη μοίρα ανάμεσα στους «διαθέσιμους» φαίνεται ότι θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό από τους 3521 δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περασμένη Δευτέρα, ένα μέρος αναμένεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να απασχοληθεί στη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων (περίπου 800), κάποιοι άλλοι (οι νεαρότεροι σε ηλικία) θα καταλήξουν στην ΕΛΑΣ, ενώ όπως δήλωσε προ ημερών ο Γ. Μιχελάκης ένας αριθμός αυτών θα αποτελέσει μέρος του προσωπικού των καταστημάτων μετανάστευσης που θα λειτουργήσουν άμεσα.
Στη χειρότερη θέση βρίσκονται μάλλον οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι ήδη «μετρούν» δύο μήνες διαθεσιμότητας, με πολύ μικρές πιθανότητες επαναπορρόφησης.
Ε.Δ.


 
 Γυμναστική στο κέντρο της πόλης
 Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Δημοτικό Υπαίθριο Γυμναστήριο της Κεντρικής Πλατείας. Αν και μέχρι τώρα βλέπαμε να προτιμάται μόνο από μικρούς Ρωμά, σιγά σιγά έχουν αρχίσει να συνοδεύουν γονείς και παππούδες μικρότερα μέλη της οικογένειας. Και γιατί όχι; Αν εξαιρέσεις το μόνιμο πρόβλημα των σκουπιδιών, ο χώρος είναι κατάλληλος για τέτοιου είδους δραστηριότητες, καθώς δίνει τη δυνατότητα να γυμναστεί κανείς στην φύση δωρεάν!
Γ.Τ.


 
Συνεχίζει η επιτήρηση στα γραφεία της Χ.Α. Ξάνθης
 Πιο χαλαρή είναι η επιτήρηση της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από εχθές. Ωστόσο παρόλο που βαρύνουν μέλη του κόμματος κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η προστασία παραμένει. Παρά την φύλαξη ωστόσο, μέλη της τοπικής οργάνωσης φαίνεται να μην έχουν επισκεφτεί τα γραφεία τους από την έναρξη της επιχείρησης κατά της Χ.Α., το πρωί του Σαββάτου. Πάντως, παρότι δόθηκε η εντολή να ερευνηθούν πολλά γραφεία των τοπικών οργανώσεων σε πολλούς νομούς ανά την Ελλάδα, κάτι τέτοιο δε έχει συμβεί στην Ξάνθη.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…