Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κρατάει την πρωτιά η ΠΚΣ στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης

Κρατάει την πρωτιά η ΠΚΣ στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης

0

Ακολουθεί η ΔΑΠ-Μόλις 896 φοιτητές προσήλθαν στην φοιτητική κάλπη

Διχογνωμία για το αποτέλεσμα πανελλαδικά ανάμεσα σε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας-ΠΚΣ στην κάλπη του ενιαίου συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης συγκεντρώνοντας συνολικά 311 ψήφους. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέλαβε την δεύτερη θέση με 157 ψήφους. Ακολούθησε η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 142, η ΠΑΣΠ με 89, το Δίκτυο με 81 και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με 71 ψήφους.

Ειδικότερα στην Πολυτεχνική Σχολή στις φοιτητικές εκλογές της 11ης Μαΐου ψήφισαν συνολικά 896 φοιτητές/τριες με:864 έγκυρα , 32 άκυρα και 13 λευκά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η μεγαλύτερη συμμετοχή προέκυψε από το τμήμα ΗΜΜΥ απ’ όπου ψήφισαν 296 φοιτητές, ακολούθησαν οι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης (179), οι Πολιτικοί Μηχανικοί (155), οι Αρχιτέκτονες (138) και λιγότεροι σε συμμετοχή ήταν οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος (112).

Όσον αφορά τα αποτελέσματα πανελλαδικά υπάρχει μία ένταση, μιας και οι παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΚΣ με σχετικές ανακοινώσεις τους προβάλλουν η καθεμία την πρωτιά της  και νοθεία της διαδικασίας από την άλλη. Συνεπώς, δεν υπάρχουν κοινά αποδεκτά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που επικαλείται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,31% των ψήφων, με την Πανσπουδαστική να ακολουθεί με 26,45%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με 11,89%. Από την άλλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 255 από 272 συλλόγους, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανήλθε στο 34.07%, έναντι 27,69% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,26%, ενώ και πάλι το Δίκτυο/Μπλόκο κινείται σε χαμηλά ποσοστά (2,39%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έσβησε πλήρως η φωτιά στο περιαστικό δάσος

Παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων, μαζί με εθελοντικές…