Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Και τώρα…γιορτάζουμε στην Π. Πόλη

Και τώρα…γιορτάζουμε στην Π. Πόλη

0
dimarxos-web
 

Με πολύ κόσμο και σύμμαχο τον καιρό έγινε η έναρξη των γιορτών από τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακιδη

 

Ενθουσίασε το κοινό η συναυλία Πορτοκάλογλου – Πλιάτσικα. Μεγάλη επισκεψιμότητα – ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μικροπωλητές

portokaloglou pliatsikas-web
 
Φόρεσε τα καλά της για 23η χρονιά η «αρχόντισσα κυρά» η Παλαιά Ξάνθη και άνοιξε την αγκαλιά της και φέτος να δεχτεί τους επισκέπτες της. Πλημμυρισμένη από κόσμο, από ήχους, χρώματα, μουσικές και μυρουδιές ήταν το βράδυ της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Μητροπόλεως, όπου είναι η κεντρική σκηνή των γιορτών και όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, ενώ προηγήθηκε η ομιλία του δημάρχου Ξάνθη κ. Μιχάλη Στυλιανίδη. Την τελετή έναρξης διαδέχθηκε η συναυλία δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών του Νίκου Πορτοκάλογλου και Φίλιππου Πλιάτσικα που ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνεία, την σκηνική τους παρουσία καθώς και με την καλλιτεχνική στιχουργική αρτιότητα των τραγουδιών τους που κατέχουν περίοπτη θέση στο μουσικό στερέωμα και στη συνείδηση του κοινού όλων των ηλικιών όπου οι δυο καλλιτέχνες έχουν διαγράψει μια πολύ σημαντική πορεία στο χώρο. .
 
Δηλώσεις των αρχών για τις Γιορτές Π. Πόλης
Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλαινίδης: «Ξεκινάμε φέτος με τον καλύτερο τρόπο έχοντας σύμμαχο τον καιρό. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται από την παρουσία του κόσμου ότι οι γιορτές της Π. Ξάνθης είναι ένας θεσμός που έχει αγαπηθεί από τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο ο κόσμος συμμετέχει γιατί θέλει να ξεδώσει, θέλει να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μετά την συναυλία που έχουμε στην κεντρική σκηνή αλλά και τις άλλες δύο συναυλίες στις περιφερειακές σκηνές ο κόσμος καταλήγει στα στέκια των συλλόγων για να διασκεδάσει και να απολαύσει τα εδέσματα Ευχαριστώ τα μέλη των συλλόγων γιατί χάρη σ’ αυτούς και την εθελοντική τους προσφορά έχουμε αυτή την μεγάλη επιτυχία».
Περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης: «Η Ξάνθη έχει αποκτήσει μια καταξίωση και μια αναγνωρισιμότητα στον πολιτισμό. Η π. πόλη είναι ταυτοποιημένη με τον πολιτισμό. Αναγεννά την ελπίδα καθώς η Ξάνθη είναι η πατρίδα του εθελοντισμού. Προσκαλώ όλο τον κόσμο από την περιφέρεια να’ ρθει και να μεθύσει με το κρασί του πολιτισμού»!
 
Γραμματέας Αποκεντρωμένης Α. Καρούντζος: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν τον πολιτισμό και δυναμώνουν τη θέληση του κόσμου στον εθελοντισμό και σε αξίες που τις έχουμε ανάγκη. Η Ξάνθη γιορτάζει και μαζί της όλη η Θράκη.
 
Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού, Μ. Φανουράκης: «23 χρόνια γιορτές π. Πόλης, ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Μεγάλη τονωτική ένεση για τον τόπο μας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Αφιερώνω αυτές τις γιορτές στον δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη που ήταν συνεχιστής της μεγάλης ιδέας του Φ. Αμοιρίδη και κατέφερε τα τελευταία 13 – 14 χρόνια να τις σταθεροποιήσει, να τις δυναμώσει και να έχουν αυτή την μεγάλη επιτυχία».
 
Μεγάλη επισκεψιμότητα – ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μικροπωλητές
Αναφορικά με τα πρώτα στοιχεία για την επισκεψιμότητα ο κ. Φανουράκης σημείωσε: «Η επισκεψιμότητα είναι ήδη μεγάλη από το πρώτο Σαββατοκύριακο . Χθες είχε 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς αν έχουμε σύμμαχο τον καιρό όλα θα πάνε καλά
Ο κ. Φανουράκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους μικροπωλητές και γίνεται μια προσπάθεια με την αστυνομία ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση: «Προσπαθούμε να βρούμε λύση με την αστυνομία. Ατυχής συγκυρία και η έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας»
 
Ο δήμος Ξάνθης στηρίζει την καμπάνια 1 στα 5 ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών
dimarxos rapti-webΌπως σημείωσε η κα Έλενα Ράπτη που έδωσε το παρόν στην γιορτές Π. Πόλης προκειμένου να προωθήσει την καμπάνια 1 στα 5 του Συμβουλιου της Ευρώπης στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής ο δήμος Ξάνθης στηρίζει την καμπάνια και είναι ο πρώτος δήμος που τύπωσε υλικό: «Ο δήμος Ξάνθης είναι ό πρώτος δήμος που τυπώνει έντυπα για να ενημερώσει τους πολίτες και η πρώτη ομιλία για την καμπάνια ξεκίνησε από εδώ τον Μάιο σε συνεργασία με τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τον κ. Μάνο Σφακιανάκη. Είναι ο πρώτος δήμος που παίρνει πρωτοβουλία να εντάξει στις δικές του δράσεις αυτή την καμπάνια. Η κα Ράπτη μοίρασε τα ενημερωτικά έντυπα για την κακοποίηση των παιδιών που κυκλοφόρησαν προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα παραμύθι τι πρέπει να προσέχουν.
 
Απέσυραν τα κάγκελα…
Να σημειώσουμε ότι στους απόντες της βραδιάς μετρήθηκαν οι βουλευτές κ. Κοντός και Σαλτούρος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλιδης, ενώ παραβρέθηκε ο κ. Ζεϊμπέκ. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο καλλιτέχνες …παραβίασαν τα κάγκελα που είχαν στηθεί περιορίζοντας το κοινό από τους επισήμους και ξεχύθηκε ο κόσμος κυρίως νεολαία μπροστά στην εξέδρα αφήνοντας πίσω τους επισήμους οι οποίοι και αποχωρούσαν σταδιακά μέχρι το τέλος της συναυλίας.  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «καρδιά» του Πόντου θα χτυπήσει στη Δράμα

Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα π…