Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 21 Απριλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 21 Απριλίου 2023

0

Σύντομα λύση
Επανέρχεται η διανομή της Εφημερίδας με δικό μας άτομο-διανομέα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με ιδιαίτερη χαρά κάνουμε την ανακοίνωση αυτή προς τους συνδρομητές της πόλης για την μικρή ταλαιπωρία που δημιουργήθηκε παρά τη θέλησή μας.
Αναλαμβάνει το σοβαρό αυτό πόστο έμπειρος συμπολίτης με προηγούμενη παρόμοια απασχόληση.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και από Τρίτη ραντεβού στη γνωστή διαδικασία.
Με την ευκαιρία, μέχρι η υπόθεση να μπει στην κανονική ροή, όσοι θα πάρουν την εφημερίδα ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25410 77828 για να λυθεί το θέμα.
Γ.Δ.


Από κοντά και οι αυτοδιοικητικοί
Εκλογές βουλευτικές πλέον και με επίσημη ανακοίνωση. Τέλος οι υποθέσεις, από δω και πέρα δουλειά, τρέξιμο, επαφές, συναντήσεις, ομιλίες και οργάνωση του εκλογικού αγώνα για το Κοινοβούλιο.
Όμως, δεν είναι μόνον οι υποψήφιοι βουλευτές που τρέχουν, είναι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που βρίσκονται στο ίδιο τρέξιμο για να συμπληρώσουν το συνδυασμό τους, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο όταν μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί υποψήφιοι συνδυασμοί για τη διεκδίκηση της νίκης. Η οποία ως γνωστόν, θα χαμογελάσει σε έναν βέβαια.
Οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι γνωρίζουν πως μετά τις βουλευτικές εκλογές σε 3 μήνες θα έχουν τις δικές τους, άρα πρέπει να είναι έτοιμοι.
Γ.Δ.


Πήρε τέλος
Δεν είναι όμορφο να διαλύεται μια δημοτική παράταξη. Έχει μια θλίψη, μια στεναχώρια, μια πίκρα και κανείς δεν το αρνείται αυτό.
Όμως στα δημοτικά πράγματα κάθε περιοχής, είναι μια συνηθισμένη περίπτωση.
Το ίδιο επομένως συνέβη και με τη δημοτική παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας».
Μεταξύ μας βέβαια το τέλος απλά επιβεβαιώθηκε προχθές Πέμπτη επίσημα. Ανεπίσημα αυτό είχε γίνει μετά την αποχώρηση του Γιάννη Παπαχρόνη.
Προηγήθηκαν αποχωρήσεις, ακολούθησαν άλλες στη συνέχεια και η παράταξη απλά υπήρχε τυπικά αλλά ουσιαστικά απλά υφίστατο.
Οπότε αυτή η σχέση ύπαρξης-ανυπαρξίας πήρε το αναμενόμενο και τυπικό τέλος.
Γ.Δ.


Ramazan Bayramımız kutlu olsun! Χρόνια Πολλά συμπολίτες μας μουσουλμάνοι!
Την μεγάλη γιορτή του Μπαϊράμ γιορτάζουν αυτό το τριήμερο οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι. Είναι η γιορτή της Αγάπης, της Συγχώρεσης και της Αλληλεγγύης! Έννοιες και αξίες που συνθέτουν την πίστη τους και αποτελούν δομικά στοιχεία της θρησκείας τους. Όπως και στην χριστιανική θρησκεία άλλωστε. Οι συμπολίτες μας κρατούν τα έθιμά τους και τις μέρες αυτές επισκέπτονται σπίτια συγγενών, ανταλλάσσουν ευχές, γλυκά και δώρα μεταξύ τους και βοηθούν τις πιο οικονομικά αδύναμες οικογένειες.
Ευχόμαστε σ’ όλους  τους συμπολίτες μας Χρόνια Πολλά! Ευχόμαστε να ζούμε μαζί έτσι αρμονικά, ειρηνικά και να μη διαταράξει τίποτε την αδελφική σχέση που έχουμε «χτίσει» χρόνια τώρα μεταξύ μας!
Μ.Ξ.


«Βορρά» στην ζούγκλα των social
Είναι πράγματι εγκληματικό αυτό που συμβαίνει με το θύμα στην  υπόθεση Γεωργούλη. Η γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό είναι σαν να βιάζεται  για δεύτερη φορά και μάλιστα να διαπομπεύεται από την δημοσιοποίηση των προσωπικών της δεδομένων και είναι πλέον βορρά στην «ζούγκλα» των άγριων θηρίων των social. Άρχισαν να στήνονται τηλεδικαστήρια και να γράφονται ότι λογής σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και αμφισβητώντας τις καταγγελίες. Είναι αξιόποινο αδίκημα και πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν την διαρροή των προσωπικών δεδομένων και δεν προστάτευσαν το θύμα της υπόθεσης.
Επιτέλους να υπάρξει σεβασμός στο αυτονόητο!
Μ.Ξ.


Έτσι θα πάμε σε εκλογές;
Πρώτη είδηση σε Εφημερίδες, Τηλεόραση και σχόλια στα διάφορα site η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και όσα φέρεται να έχει διαπράξει ο ευρωβουλευτής.
Τα ίδια και χειρότερα είδαμε να συμβαίνουν με την υπόθεση Λιγνάδη, η οποία τελικά όπως αποφάσισε το δικαστήριο είχε παραφουσκωθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Λυπηρό, αλλά πρέπει να το καταθέσω. Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα σήμερα που πολιτικοποιούνται ακόμα και οι βιασμοί!
Ευθύνες για την εκτροπή αυτή έχουν πρωτίστως τα κόμματα που προσπαθούν να πληγώσουν τους αντιπάλους τους στο επίπεδο της ηθικής. Είναι μέγιστο λάθος να στοχοποιείται μια ολόκληρη παράταξη για τις ειδεχθείς πράξεις ενός ανθρώπου που συνδέεται μ’ αυτήν. Μακάρι τα κόμματα να μάθουν και να σταματήσουν αυτήν την τοξικότητα. Διότι είναι ανάγκη για τη χώρα να πάμε σε εκλογές με πολιτικά επιχειρήματα και προγράμματα και όχι με ύβρεις και λάσπη.
-Κι ύστερα ζητούν συναίνεση, συνεργασία. Είναι δυνατόν;
Γ.Δ.


Είναι ανταλλακτικό…
Συμπολίτης μέλος του ΚΑΠΗ Ξάνθης στην πλατεία Μπαλτατζή, μετέφερε στη στήλη ένα παράπονό του.
Αυτό αφορά τη μη λειτουργία του ασανσέρ του ΚΑΠΗ εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες.
Αιτία, όπως ισχυρίζεται ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος, η έλλειψη ενός ανταλλακτικού!
Προσωπικά τόσο εγώ όσο και τα μέλη του ΚΑΠΗ δεν δέχονται με τίποτε την αιτιολογία αυτή που ξεπερνάει κάθε λογική.
Άρα, ή κάτι άλλο σοβαρό συμβαίνει με το ασανσέρ συνολικά, ή δεν επιθυμούν εκεί στο δήμο τη λειτουργία του και βρήκαν δικαιολογία το ανταλλακτικό.
Το ότι το ασανσέρ είναι απαραίτητο για αρκετά μέλη το σκέφτηκε κανείς στο δήμο;
Γ.Δ.


Το εφήμερο της αυτοδιοίκησης
Το τυπικό αυτό τέλος ενός δημοτικού συνδυασμού, προφανώς δεν ξαφνιάζει όσους γνωρίζουν πως λειτουργούν οι δημοτικές παρατάξεις.
Όλες τους είναι επιλογές ενός προσώπου που τίθεται επικεφαλής πολλών συμπολιτών που συμφωνούν να διεκδικήσουν τη διοίκηση ενός δήμου.
Εάν η παράταξη κερδίσει, συνεχίζει να υπάρχει ενωμένη. Εάν δεν κερδίσει, μένει στην αντιπολίτευση για μία θητεία αναμένοντας τις επόμενες εκλογές για να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Εάν κερδίσει, έχει καλώς. Εάν όμως χάσει για δεύτερη ή τρίτη φορά, τότε αποχωρεί ο επικεφαλής και συνήθως η δημοτική παράταξη διαλύεται.
Έτσι, μετά την Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας δεκάδες είναι οι συνδυασμοί που «στήθηκαν» και στη συνέχεια διαλύθηκαν μετά την αποτυχία να εκλεγούν στην πρώτη θέση.
Η ιστορία της Αυτοδιοίκησης είναι γεμάτη από επίδοξους δημάρχους που έμειναν με την φιλοδοξία τους να γίνουν δήμαρχοι.
Θυμίζω πως καμία παράταξη δεν μακροημερεύει μετά την αποχώρηση του επικεφαλής της.
Γ.Δ.


Ποιοι ωφελήθηκαν;
Πάντα σ’ ένα γεγονός σημαντικό υπάρχουν αυτοί που ωφελούνται από αυτό λίγο, άλλοι μετρίως και άλλοι «σπάνε ταμείο».
Δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν αυτό, πρόκειται για εμπορική πραγματικότητα.
Αυτό συμβαίνει το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, στο Καρναβάλι μας, στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στις Μουσικές εκδηλώσεις του Μαΐου στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι.
Από όλο αυτό το σύνολο των εκδηλώσεων όπως και κάποιων άλλων ημερίδων, διημερίδων συνεδριακού τύπου, αθλητικού και θρησκευτικού επίσης, υπάρχει μια διάχυση του υλικού κέρδους που προέρχεται από τις εκδηλώσεις άλλοτε σε μια κατηγορία επαγγελματιών, άλλοτε σε άλλη και πάει λέγοντας. Υπάρχει δηλαδή ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο που μοιράζεται σε πολλούς και έτσι πρέπει.
Άρα, πολλοί ωφελούνται και γι’ αυτό όλοι, έχουν την ηθική υποχρέωση να σέβονται τους πελάτες, να τους εξυπηρετούν σωστά και να τους συμπεριφέρονται φιλικά.
Για να συνεχίσουν να έχουν όφελος.
Γ.Δ.


Ψάχνω ένα ιστορικό καφενείο
Ψάχνω να βρω ένα παλιό, ιστορικό καφενείο στην πόλη μας. Όχι δεν είμαι καφενόβιος, ζητώ να το βρω, να το δω εάν όντως υπάρχει και εάν λειτουργεί.
Εντάξει, γνωρίζω πως έχουν αλλάξει τα γούστα, τα δεδομένα, αλλά ένα παραδοσιακό καφενείο θα ήταν το κάτι άλλο εάν υπήρχε στην πόλη της Ξάνθης.
Στα Χανιά λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ένα τέτοιο ιστορικό Καφέ που είναι μέλος των «Δρόμων των Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης».
Μάλιστα είχα την ιδιαίτερη χαρά να γνωρίσω τον ιδιοκτήτη του καφέ Βασίλη Σταθάκη, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε την προεδρεία του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού που συστήθηκε εδώ και χρόνια στην Κομοτηναία κυρία Άντζελα Δράκου.
Η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της γνωστής Λέσχης Κομοτηναίων που σας συστήνουμε να την επισκεφτείτε.
Γι’ αυτό ψάχνω να βρω ένα Ιστορικό Καφενείο στην πόλη μας, καιρό τώρα. Δημοσιοποιώ το γεγονός μήπως και βοηθήσει κάποιος συμπολίτης.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Περιοδείες Κι αν οι περιοδείες των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται προς το τέλος τ…