Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μεγάλη επιτυχία του ξανθιώτη Αποστόλη Ρούμογλου στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ

Μεγάλη επιτυχία του ξανθιώτη Αποστόλη Ρούμογλου στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ

0

Αναδείχτηκε πρωταθλητής Δύσης στο NCAA και πάει για Final 4!

Μεγάλες στιγμές για τον Ξανθιώτη μπασκετμπολίστα και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Αποστόλη Ρούμογλου (2003, 2μ00), που έφτασε στο Final Four του NCAA με το UConn.

Ο Αποστόλης Ρούμογλου θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ στο Final Four του NCAA, αφού το UConn, το κολλέγιο στο οποίο αγωνίζεται φέτος, εξασφάλισε την παρουσία του εκεί για 6η φορά στην ιστορία του (1999, 2004, 2009, 2011, 2014, 2023).

Ο Απόστολος Ρούμογλου γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 15 Μαΐου 2003 και έχει ύψος 2μ.01. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) σε ηλικία 16 ετών. Οι εντυπωσιακές παρουσίες του και η συνεχής κλήσεις στις μικρές Εθνικές άνοιξαν τον δρόμο για να μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ οπού το 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο ξανθιώτης γκαρντ που μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League και όντας εξαιρετικός μαθητής κέρδισε υποτροφία και από το καλοκαίρι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνδυάζοντας σπουδές με αυτό που λατρεύει, το μπάσκετ και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …