Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Σήμερα η επίσημη έναρξη των 58ων ΘΛΕ

Σήμερα η επίσημη έναρξη των 58ων ΘΛΕ

0

Στις 6.30 μμ στην πλατεία από το δήμαρχο Ξάνθης

Σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Καρναβάλι Ξάνθης.

Στο ανοιχτό κάλεσμά του ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σημειώνει: «οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Καρναβάλι Ξάνθης κλείνουν φέτος 58 χρόνια λαμπερής πορείας. Με «Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές κι Αρώματα» θα γιορτάσουμε όλοι μαζί από την Παρασκευή, 10 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου. Η αγκαλιά της φιλόξενης Ξάνθης άλλη μια φορά ανοίγει και περιμένει να υποδεχθεί φίλους και επισκέπτες. Σας καλώ την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου στις 18:30, στην Πλατεία Δημοκρατίας να κηρύξουμε την έναρξη της μεγάλης αυτής γιορτής. Να χορέψουμε, να γελάσουμε, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε».

Θα ακολουθήσει στις 7 μμ συναυλία με τη Λένα Ζευγαρά.

«Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνική αποκριά»

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνική αποκριά». Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές: «Μέσα από αποσπάσματα ταινιών θα περιηγηθούμε σε παλαιότερες αποκριές και θα γνωρίσουμε τον τρόπο που αυτές αντιμετωπίζονταν τόσο από τους καθημερινούς ανθρώπους όσο και από την επίσημη λαογραφική έρευνα».

Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων του ΙΘΤΠ, Κινηματογραφικό Εργαστήρι Ιδρύματος.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Γυναίκα στο μουσικό σύμπαν του Χατζιδάκι

Μια συναυλία με την διεθνή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στις 10 Μαΐου στον Πολυχώρο Τέχνης και…