Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ειρ. Χαριτωνίδου: Οι δηλώσεις και η διαγραφή της ανεξάρτητης, πλέον, δημοτικής συμβούλου

Ειρ. Χαριτωνίδου: Οι δηλώσεις και η διαγραφή της ανεξάρτητης, πλέον, δημοτικής συμβούλου

0

Η διαφωνία της ως προς την σύμπραξη των τεσσάρων παρατάξεων με επικεφαλής τον κ. Μελισσόπουλο ήταν καθοριστικής σημασίας

Κοινή εμφάνιση του Δημάρχου κ. Τσέπελη με την κα Χαριτωνίδου

Η Ειρήνη Χαριτωνίδου, μετά την πρόσφατη διαγραφή της από τη δημοτική παράταξη «Ξάνθη για όλους», πλέον είναι ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Η διαγραφή της έλαβε χώρα με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της κατά τις οποίες η κα Χαριτωνίδου τόνισε ότι διαφωνεί με την σύμπραξη των τεσσάρων παρατάξεων με επικεφαλής τον κ. Μελισσόπουλο και αφότου πραγματοποιήθηκε η σύμπραξη ενέμεινε στην αρχική της θέση. Επίσης ανέφερε ότι όσον αφορά στο πολιτικό της μέλλον, υπάρχουν διάφορες συζητήσεις και σε εθνικό επίπεδο και σε περιφερειακό επίπεδο και σε δημοτικό επίπεδο και επίσης υπάρχουν συζητήσεις με τον κ. Τσέπελη.

Με αφορμή τα σχόλια της κα Χαριτωνίδου περί της αντίθεσής της στο εγχείρημα των «τεσσάρων» που θα συμπράξουν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις συζητήσεις της με ΠΑΣΟΚ, Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, ο κ. Μελισσόπουλος προχώρησε στη διαγραφή της. Στη συνέχεια, με κοινή ανακοίνωση τους οι Μελισσόπουλος Σάββας, Σταυρακάρας Παναγιώτης, Παπαδάκης Θεοφάνης, Τσαρεκτσή Τζενάν, Τοπ Σινάν, Καλογερής Γεώργιος επικύρωσαν την απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για όλους» ζητώντας από την κα Χαριτωνίδου να παραδώσει την έδρα της Δημοτικής Συμβούλου, καθώς και όλες τις θέσεις που απορρέουν από αυτήν.

Σκληρή υπήρξε η απάντηση της κα Χαριτωνίδου προς την παράταξη που την φιλοξενούσε έως πρόσφατα καθώς με ανακοίνωση της τόνισε ότι «Λυπάμαι που ο κος Μελισσόπουλος επιβεβαίωσε όσα ακόμη και οι δικοί του υποστηρικτές του καταλογίζουν. Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστώ, αν δεν έχω κοινή άποψη σε βασικά θέματα. Εγώ δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς της μορφής ‘αν δεν υπογράψεις θα υποστείς βαριές συνέπειες’. Εγώ δεν συστρατεύομαι με οποιονδήποτε, στη λογική ‘και με τα σκουπίδια αρκεί να γίνω δήμαρχος’. Εγώ δεν αποδέχομαι πρακτικές ‘εγώ διαγράφω και ελάτε τυπικά να εγκρίνετε’. Εμένα, στην τοπική αυτοδιοίκηση με βρήκε, όταν ο ίδιος εξαφανίστηκε για να μην χάσει τη θεσούλα που είχε και ήρθε να σώσει την πόλη με τη λογική ‘αφού δεν θέλει κάποιος άλλος’. Αρχηγός δεν μπορείς να γίνεις μόνο με ανοχή και τρόμο πολιτικού κόστους. Αποδέχομαι την απόφασή του και αποχαιρετώ τα μέλη της παράταξής μου, όχι αυτόν, ούτε το μόρφωμα που προσπαθεί να δημιουργήσει, με την ευχή να μην βιώσουν στο μέλλον τον πραγματικό χαρακτήρα του επικεφαλής τους».

Η τελευταία εξέλιξη υπήρξε η κοινή εμφάνιση του Δημάρχου κ. Τσέπελη με την κα Χαριτωνίδου την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην αγορά της Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…