Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 22.095 παραγωγούς

Καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 22.095 παραγωγούς

0

«Για πρώτη φορά καταβάλλονται αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. εντός του έτους, κατά το οποίο προκλήθηκαν οι ζημίες», σημείωσε με ικανοποίηση ο ΥΠΑΑΤ

Καταβλήθηκαν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, αποζημιώσεις σε 22.095 παραγωγούς, για ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου για ζημίες του έτους 2022, ύψους 48,3 εκ. €.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε σχετικά: «για πρώτη φορά καταβάλλονται αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. εντός του έτους, κατά το οποίο προκλήθηκαν οι ζημίες».

Όπως ενημέρωσε, στην τριετία 2020 – 2022 πληρώθηκαν 862 εκ. € για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, εκ των οποίων 783 εκ. € σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α. και 89 εκ. € σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Καταβάλλονται επίσης 2,6 εκ. € στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν στο προανθικό στάδιο στον Παγετό, Άνοιξης 2021.

Καταβάλλονται επίσης 13,5 εκ. € στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, των οποίων οι δενδροκαλλιέργειες -κυρίως ελαιοκαλλιέργειες- κατεστράφησαν από την πύρινη λαίλαπα στις Πυρκαγιές 2021.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…