Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μάθημα αγωνιστικότητας, ελπίδας και καρτερικότητας παρέδωσαν διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες στην Ξάνθη

Μάθημα αγωνιστικότητας, ελπίδας και καρτερικότητας παρέδωσαν διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες στην Ξάνθη

0

Η Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός, Ψυχική και Σωματική Ασπίδα στη Ζωή μας» με κεντρική ομιλήτρια την Β.Πατουλίδου

Β.Πατουλίδου: «Όταν η ψυχή σας θέλει κάτι πάρα πολύ, κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο διάβα σας!»

Το απόγευμα του Σαββάτου 24/9 έλαβε χώρα η εκδήλωση «Αθλητισμός, Ψυχική και Σωματική Ασπίδα στη Ζωή μας» στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της πλατείας  με την ευθύνη της διοργάνωσης να ανήκει στην τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ολυμπιονίκες που δόξασαν και τίμησαν τα χρώματα της Ελλάδος και τελικά άφησαν ένα όνομα εσαεί στις επόμενες γενιές, αποτέλεσαν πρότυπα αθλητικού ήθους, παραδείγματα προς μίμηση!

Αρχικά, την εκδήλωση καλωσόρισε ο Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής  τονίζοντας πως αυτή τοποθετείται στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το κόμμα με τίτλο «Δίπλα στον πολίτη», δράσεις που απώτερο στόχο έχουν να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Βούλα Πατουλίδου ως η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα χρυσό σε μία κούρσα που μόνο η συμμετοχή στον τελικό ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας ,η ίδια, όμως το πίστευε και το πέτυχε!

Β. Πατουλίδου: «Αυτό που μετρά είναι το μπόι της ψυχής, μέσα από τον πρωταθλητισμό το κάνεις όσο ψηλότερο θες εσύ!»

Στη συνέχεια, η νυν Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ,κα Πατουλίδου, δήλωσε: «Είμαι πρώην πρωταθλήτρια, όμως θα είμαι εσαεί αθλήτρια. Το μπόι της ψυχής μέσα από τον πρωταθλητισμό το κάνεις όσο ψηλότερο θες εσύ. Ξαφνικά από εκεί που δεν ήμουν τίποτα έγινα κάποια, είχα μία δύναμη φωνής που θα μπορούσε να επηρεάσει μεγάλους και μικρούς για το πώς να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και δεν είναι θέμα ηλικίας. Τα εμπόδια δεν ήταν το αγαπημένο μου αγώνισμα, το μήκος ήταν! Και η τεχνολογία είναι καλή και την χρησιμοποιήσαμε στον αθλητισμό, μας βοήθησε να περιχαρακώσουμε την ασπίδα της ζωής μας, ώστε να σωθούμε. Όταν η ψυχή σας θελήσει κάτι πάρα πολύ κανείς στο διάβα σας δεν μπορεί να σας σταματήσει! Μέσα από τον αθλητισμό πρωτίστως έμαθα κάποια πράγματα πάρα πολύ σημαντικά και με τη βοήθεια και του δασκάλου μου. Να μάθω να συναγωνίζομαι, να ανταγωνίζομαι, να πειθαρχώ σε κανόνες. Μαθαίνεις μέσα από τον αθλητισμό να αγωνίζεσαι για τη νίκη, όχι για να κερδίσεις, αλλά μαθαίνεις να αγωνίζεσαι για να κερδίσεις. Μέσα από αποτυχίες δυνάμωσα! Σε ό,τι κι αν έχω κάνει στην ζωή μου, εύκολα δεν απέκτησα ποτέ τίποτα .Μέσα από πολλή δουλειά, μέσα από πολλές αποτυχίες που ,όμως με θύμωναν, με δυνάμωναν και έλεγα ξανά !Υπήρξαν πολλές φορές που έλεγα δεν αντέχω άλλο! Αλλά όταν λίγο, κάτι καταφέρεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία !Και στην πανδημία ο αθλητισμός μας ΕΣΩΣΕ ,περιχαράκωσε την ψυχή μας και ΑΝΤΕΞΑΜΕ!Ο αθλητισμός δεν είναι να έχεις μόνο γερό κορμί, αλλά μέσω αυτού ‘’γεμίζει’’ και δυναμώνει η ψυχή! Αν κάποιος θέλει να φτάσει στον Όλυμπο, την μεγαλύτερη κορυφή, οι διαδρομές είναι δαιδαλώδεις .Αν, όμως τα μάτια σου είναι σταθερά προς ένα σημείο, ό,τι κι αν ζητήσεις ,ό,τι κι αν θελήσεις μπορείς να το πετύχεις. Θέλει όμως να πιστεύεις πως όλα τα προβλήματα έχουν μία λύση. Απλά είναι κρυμμένη, πρέπει να την ψάξετε! Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις μόνο από υποχρέωση, απλά θα το βαρεθείς και θα το παρατήσεις. Αν, λοιπόν αγαπήσεις αυτό που θα επιλέξεις να κάνεις ,τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην το καταφέρεις .Οι προσδοκίες είναι αυτές που θα σας οδηγήσουν πολύ μακρύτερα από εκεί που άλλοι τολμούν να φανταστούν ότι μπορούν να φτάσουν! Είδατε ένα άτομο να κερδίζει, όμως από πίσω του είχε στιβαρή μία ομάδα από πάρα πολλά άτομα».

Αναμνηστικά στους ολυμπιονίκες που παραβρέθηκαν

Λίγο πριν το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον βουλευτή Ξάνθης ,Σπύρο Τσιλιγγίρη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κωνσταντίνο Κουρτίδη, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Μιχάλη Αμοιρίδη, όπως επίσης και από τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη  και από εκπροσώπους της Δ.Ε.Ε.Π αναμνηστικά στους ολυμπιονίκες!

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π., Αλέξανδρος Νταμπουρατζής καλωσόρισε στην εκδήλωση με θέμα: «Αθλητισμός, Ψυχική και Σωματική Ασπίδα στη Ζωή μας»

Οι ολυμπιονίκες

-Βούλα Πατουλίδου

-Άγγελος Παυλακάκης

-Νίκος Ιωσηφίδης

-Γιώργος Λαζαρίδης

-Κώστας Γκατσιούδης

-Αναστασία Κελεσίδου

-Ισκάν Σελέμ

-Παπαδόπουλος Ιάσονας

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …