Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θετική απόφαση για 4 υπαλλήλους ΙΔΑΧ της Ξάνθης

Θετική απόφαση για 4 υπαλλήλους ΙΔΑΧ της Ξάνθης

0
diki_ypalliloi_02_2013-empros

Εκδόθηκε χθες για 2 εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης και τους 2 της Π.Ε. που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προσβάλλοντας τη διαθεσιμότητα

Θα παραμείνουν στη δουλειά τους και θα πληρώνονται όλο το μισθό τους
Εκκρεμεί η απόφαση για τους υπόλοιπους 11 ΙΔΑΧ του δήμου

«Χαράς ευαγγέλια» για 2 υπαλλήλους ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης και τους 2 της Π.Ε. Ξάνθης, καθώς χθες Τρίτη 12 Φεβρουαρίου εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στις 5 Δεκεμβρίου 2012 προσβάλλοντας το μέτρο της διαθεσιμότητας,
συνολικά 15 υπάλληλοι ΙΔΑΧ (13 από το Δήμο και 2 της Π.Ε. Ξάνθης). Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση συζητήθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών Ξάνθης και η απόφαση εκδόθηκε ένα μήνα μετά και μόλις 7 μέρες αργότερα από την πανομοιότυπη υπόθεση για τους ΙΔΑΧ της Χίου που επίσης έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, υποχρεώνοντας το δήμο Χίου να αποδεχθεί, προσωρινά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφ’ όσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών, τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους αρχικούς όρους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.  
Εκκρεμεί η απόφαση για τους υπόλοιπους 11 ΙΔΑΧ
Όπως μας εξηγεί η δικηγόρος των 13 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης κα Λευκή Κιοσσέ, η απόφαση αφορά μόνο τους δύο υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης καθώς κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και καθώς ήταν πολύ μεγάλος ο όγκος των στοιχείων που πρέπει να εξετάσει το δικαστήριο εκδίδει αποσπασματικά τις αποφάσεις. Κατά συνέπεια είναι θέμα χρόνου να εκδοθούν αποφάσεις και για τους υπόλοιπους 11 υπαλλήλους ΙΔΑΧ.  
Θα παραμείνουν στη δουλειά τους και θα πληρώνονται όλο το μισθό τους
Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου Ξάνθης όπως και η ανάλογη του Πρωτοδικείου Χίου είναι πολύ σημαντικές καθώς αποτελούν νομολογία. Για τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ σημαίνουν ότι θα παραμείνουν στη δουλειά τους 1,5 χρόνο τουλάχιστο μέχρι το Δικαστήριο να αποφανθεί και επί της αγωγής που πρόκειται να καταθέσουν εντός 30 ημερών όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον θα απολαμβάνουν το 100% του μισθού τους πριν δηλαδή τεθούν σε διαθεσιμότητα.  
Μια απόφαση πολλαπλά σημαντική
Παράλληλα όπως μας εξηγεί η κα Κιοσσέ μια απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων   ως ένα βαθμό λαμβάνεται υπ’ όψιν και επηρεάζει την απόφαση επί της κύριας αγωγής και η συγκεκριμένη θετική απόφαση για τους εργαζόμενους αναμφίβολα, πέραν του γεγονότος ότι παίρνουν τους παρατείνει τη δουλειά, τους δίνει ελπίδες και για πλήρη δικαίωσή τους κατά την εκδίκαση της αγωγής. Κατά συνέπεια είναι μια απόφαση πολλαπλά σημαντική!
Να σημειώσουμε τέλος ότι η Κομοτηναία κα Κιοσσέ είναι η δικηγόρος και των υπαλλήλων ΙΔΑΧ της Χίου όπως και της Ξάνθης.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Αθήνα για τις συνθήκες κράτησης στα αστυνομικά τμήματα

«Προγραμματισμένη και όχι έκτακτη» η επίσκεψη αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. Η επιτροπή του ΟΗΕ για την…