Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Στα τελικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι έφηβοι της Ασπίδας

Μπάσκετ: Στα τελικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι έφηβοι της Ασπίδας

0
aspida_efibiko-empros

Τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον προκριματικό όμιλο η ξανθιώτικη ομάδα

«Μπορούμε να προκριθούμε και στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής Κώστας Ιωαννίδης         
Πρώτη και αήττητη τελείωσε την Α’ φάση του πρωταθλήματος η εφηβική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης και φυσικά προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική τετράδα, όπου θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης) και την πρόκριση στα προκριματικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία επί της ΑΕ Κομοτηνής με σκορ 92-39 σε ένα ματς που δεν σηκώνει πολύ κριτική καθώς η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια.
Οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές επέβαλλαν από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό τους, έδειξαν σοβαρότητα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Το τελικό 92-39 σκόρπισε ενθουσιασμό σε παίκτες και φιλάθλους, που πανηγύρισαν την πρόκριση. Μετά τη λήξη, οι παίκτες της Ασπίδας μοίρασαν γλυκά στον κόσμο, έκοψαν τούρτα, πήραν στα χέρια τους προπονητές τους και απέδειξαν ότι το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο εν όψει των αγώνων της τετράδας που θα κρίνει τον πρωταθλητή.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 92-39
Δεκάλεπτα: 22-09, 45-18, 64-31, 92-39
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Ιωαννίδης-Παναγιωτόπουλος) Πετκίδης 6, Παπαδάκης 4, Κοτζαμπάσης, Βαλασίδης 14(4), Σιώρας 6, Κοτσάφτης, Μπουραζάνης 16, Καραμπέκης 32(1), Τουμπαρίδης 7, Πιστόλας 5(1).  
Τι ισχύει στην επόμενη φάση  
Στον επόμενο γύρο θα δημιουργηθεί ένας Όμιλος που θα απαρτίζεται από την Ασπίδα και τους Ίκαρους Σερρών που θα ξεκινήσουν με 4 βαθμούς και τους ΑΕ Σερρών και ΓΑΣ Κομοτηνής που θα ξεκινήσουν με 2 βαθμούς (μεταφέρονται οι βαθμοί από τον 1ο γύρο). Η Ασπίδα θα παίξει διπλούς αγώνες (εντός – εκτός) με τις δύο σερραϊκές ομάδες ενώ δεν θα αγωνιστεί με τον ΓΑΣ Κομοτηνής με τον οποίο ήταν στον ίδιο προκριματικό όμιλο.
Η ομάδα που θα τερματίσει 1η σε αυτό τον νέο όμιλο θα κατακτήσει την πρόκριση για την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων όπου θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη την αντίστοιχη νικήτρια ομάδα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, ενώ ο νικητής σ’ εκείνο το ματς θα συνεχίσει στις επόμενες φάσεις.
Το πρόγραμμα της επερχόμενης προκριματικής φάσης (τελικά ΕΚΑΣΑΜΑΘ) δεν έχει οριστεί ακόμη κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ενώ οι αγώνες θα αρχίσουν σε περίπου ένα μήνα (αρχές Φεβρουαρίου).  
Κώστας Ιωαννίδης: «Η σκληρή προπόνηση φέρνει αποτελέσματα»  
Για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον προκριματικό όμιλο μίλησε στο «Ε» ο Κώστας Ιωαννίδης, ο ένας εκ του ¨προπονητικού διδύμου¨ της ξανθιώτικης ομάδας (κοουτσάρει μαζί με τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο). Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε:
Κ.Ι.: «Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι από την πρωτιά και το ότι συνεχίζουμε στον επόμενο γύρο. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι ότι στην ομάδα υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα ανάμεσα σε όλους (διοίκηση, προπονητές, παίκτες) και ακόμη και τα παιδιά που είναι φοιτητές στην Ξάνθη και μας ενισχύουν έχουν εγκλιματιστεί 100% και έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα μας, κατανοώντας τι ζητάμε και ανταποκρίνονται άριστα».
Για τη συνέχεια ο προπονητής της Ασπίδας ανέφερε:
Κ.Ι.: «Εδώ που έχουμε φτάσει και γνωρίζοντας ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την πρωτιά ώστε να προκριθούμε στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ατομικά, σίγουρα πολλά παιδιά θα απορροφηθούν στη μεγάλη ομάδα, καθώς ήδη πολλοί έφηβοι αγωνίζονται και με το ανδρικό. Το γεγονός ότι πολλά παιδιά συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα μας βοηθάει πολύ καθώς τους διατηρούμε έναν καλό ρυθμό, ενώ και οι αθλητές αποκτούν εμπειρίες από τα παιχνίδια των ανδρών. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά που είναι ικανά να φτάσουν πολύ ψηλά».
Τέλος για το «μυστικό» που έχει οδηγήσει την ξανθιώτικη ομάδα σε αλλεπάλληλες επιτυχίες, ο κ. Ιωαννίδης αποκάλυψε:
Κ.Ι.: «Το σημαντικότερο είναι να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Στο μπάσκετ όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα αν δεν δουλεύεις σκληρά στις προπονήσεις δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός. Εμείς δουλεύουμε πολύ και οι παίκτες ανταποκρίνονται άψογα, κάτι που με ευχαριστεί πολύ. Όπως προανέφερα όλα παίζουν το ρόλο τους όπως το καλό κλίμα κλπ. όμως το σημαντικότερο είναι η μεθοδική και σωστή καθημερινή προπόνηση».
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…