Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει πτωτική η τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

Παραμένει πτωτική η τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ξάνθης

0

Παρατηρήθηκε οριακή μείωση 12% την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήσεις του ιικού φορτίου στις ελεγχόμενες τουριστικές περιοχές

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 23 έως 29 Μαΐου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα (6/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε τέσσερις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές και του ΕΔΕΛ. Οι πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και στο Βόλο, ήταν οριακές και κυμάνθηκαν από -12% στην Ξάνθη έως -29% στο Βόλο. Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+225%) και στα Χανιά (+66%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Άγιο Νικόλαο (+29%) και στην Κέρκυρα (+13%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό στα Ιωάννινα (+5%) και στην Αττική (0%).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οκτώ προσλήψεις στον ΣΔΑΝ Ξάνθης

Θέσεις εργασίας για απόφοιτους λυκείου και γυμνασίου Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων …