Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Πλούσια σε μουσικές γωνιές η Ξάνθη στο ρυθμό του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων

Πλούσια σε μουσικές γωνιές η Ξάνθη στο ρυθμό του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων

0

Μαθητές Μουσικών Σχολείων με τη συνοδεία εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα «πλημμύρισαν» αγαπημένες μελωδίες το κέντρο της πόλης

Για άλλη μια χρονιά και μετά από μία παύση δύο ετών, το φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων επέστρεψε δυναμικά  για να γεμίσει μουσική σε δρόμους και κτίρια ορόσημα της περιοχής, με έμπνευση αναμφίβολα από το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι.

Το φετινό φεστιβάλ με θέμα «Μουσικά Σταυροδρόμια: Όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό», φιλοξενεί 25 μουσικά σχολεία και σπουδαίους καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς μουσικούς, όπως ο σταθερός συνοδοιπόρος του φεστιβάλ Νίκος Κυπουργός, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Σωκράτης Σινόπουλος και πολλοί άλλοι.

Παιδιά όλων των ηλικιών γέμισαν τις γωνιές της πόλης με γέλιο και φυσικά με μοναδικές μουσικές μελωδίες .Το κάθε Μουσικό Σχολείο έδωσε το στίγμα του μέσα από αυτό το Σταυροδρόμι σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, σε γωνιές και κεντρικά σημεία της πόλης, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα το μεσημέρι της Παρασκυής.

Σε μία σύντομη περιδιάβαση του «Ε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τις πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας, ο φακός «συνέλαβε»μαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλες πόλεις που όπως μαρτυρά η παρουσία τους υποστηρίζουν θερμά αυτό το εγχείρημα. Ειδικότερα ,κατά τις πρωινές ώρες στην Πλατεία Δημοκρατίας βρέθηκαν τα Μουσικά Σχολεία Ιωαννίνων, Παλλήνης, Πειραιά, Καρδίτσας, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο τα Μουσικά Σχολεία Σιάτιστας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Σερρών, στην Πλατεία Μητροπόλεως τα Μουσικά Σχολεία Άμφισσας, Λιβαδειάς, Ρουμανίας, Άρτας, στον Πεζόδρομο  Δαγκλή και Ελπίδος τα Μουσικά Σχολεία Χαλκίδας, Πατρών, Δράμας, Χανίων και τέλος στην Παλιά Πόλη τα Μουσικά Σχολεία Αθήνας, Αμυνταίου, Κέρκυρας, Πτολεμαΐδας.

Το απόγευμα ακολούθησαν οι συναυλίες των Μουσικών Αθηνών, Σάμου, Πατρών, Παλλήνης στην Πλατεία Δημοκρατίας, Βόλου, Τρικάλων, Κατερίνης στην Πλατεία Μητροπόλεως και Σερρών, Λευκάδας, Κομοτηνής στην Παλιά Πόλη.

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…