Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μία επιστροφή και ένα ερωτηματικό ενόψει Βέροιας

Μία επιστροφή και ένα ερωτηματικό ενόψει Βέροιας

0
viviani-empros

Στη διάθεση του Κωστένογλου ο Μπαξεβανίδης – ατομικό ξανά ο Μπέρτος

Ασκήσεις τεχνικής και κατοχής μπάλας στη χθεσινή προπόνηση      

Ούτε χθες κατάφερε να έχει πλήρη εικόνα της ετοιμότητας των παικτών του ο Νίκος Κωστένογλου ενόψει του επερχόμενου εκτός έδρας αγώνα με τη Βέροια.
Στα ευχάριστα για τον τεχνικό της Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται η επιστροφή του Δήμου Μπαξεβανίδη, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής τιμωρίας στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι έτσι θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για το ματς με τη Βέροια. Ο Μπαξεβανίδης μάλιστα αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας καθώς με τη μέχρι τώρα παρουσία του αποτελεί πιο αξιόπιστη λύση σε σχέση με τον ¨αναπληρωματικό¨ αριστερό μπακ, Άλεξ Καζούμπα ο οποίος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παρουσιάσει κάτι θετικό.  
Ερωτηματικό η αγωνιστική ετοιμότητα του Μπέρτου  
Ερωτηματικό όμως παραμένει η κατάσταση του Μπέρτου ο οποίος και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς εμποδίζουν τον δεξιό οπισθοφύλακα της Skoda Ξάνθη να ακολουθήσει το πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών κι έτσι, αν και καθημερινά ανεβάζει ρυθμούς, παραμένει αμφίβολος για τον επόμενο αγώνα, καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις αυτή αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα.  
Ασκήσεις τεχνικής και κατοχής μπάλας στη χθεσινή προπόνηση  
Η χθεσινή απογευματινή προπόνηση άρχισε με ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα, στην συνέχεια νευρομυϊκή συναρμογή και στο τέλος ασκήσεις τεχνικής και κατοχής μπάλας. Ο Νίκος Κωστένογλου ζήτησε από τους παίκτες του να κρατάνε πιο κοντά τις γραμμές άμυνα-κέντρο-επίθεση και να είναι πιο αποτελεσματικοί στις αλληλοκαλύψεις όταν αμύνονται.
Στόχος όλων στον ξανθιώτικο σύλλογο είναι να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και ελπίζουν αυτή η ανάταση να έρθει άμεσα, από το επόμενο κιόλας παιχνίδι στη Βέροια.
Από το αντίπαλο ¨στρατόπεδο¨, για την ομάδα της Ημαθίας δεδομένη θα είναι η απουσία του Νίκου Γεωργέα στο ματς με την Ξάνθη καθώς ο έμπειρος αμυντικός υπέστη θλάση β΄ βαθμού στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον μία εβδομάδα.  
Και οι μαθητές στο πλευρό της Βέροιας  
Εν τω μεταξύ όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Βέροια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, θα χορηγήσει 2000 δωρεάν μαθητικά εισιτήρια για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Ξάνθη (28.10.2012, 17:15) σε δημοτικά και γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Νομού.
Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες κινήσεις έκανε στο παρελθόν και η Skoda Ξάνθη στους εντός έδρας αγώνες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει.  
Μαθαίνει αντίπαλο στο Κύπελλο η Ξάνθη  
Ο θεσμός του κυπέλλου Ελλάδος άρχισε χθες, με τις ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής να ρίχνονται στην ¨κούρσα¨. Η Skoda Ξάνθη θα μάθει σήμερα τον πρώτο αντίπαλο της στη διοργάνωση καθώς στις 14:30 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Ρούβας Ηρακλείου – Εθνικός Γαζώρου, με το νικητή να υποδέχεται την Ξάνθη στη Β’ φάση του θεσμού.  
Εντυπωσιάζουν οι έφηβοι  
Αντίθετα με την επαγγελματική ομάδα, το εφηβικό τμήμα της Skoda Ξάνθη πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα U-17 της Super League.
Η εφηβική ομάδα της Ξάνθης με το εντυπωσιακό 4-0 που πέτυχε επί του αντίστοιχου τμήματος του Άρη στην περασμένη αγωνιστική ανέβηκε στη 2η θέση της σχετικής βαθμολογίας με 9 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ που είναι πρώτος να έχει 12.
Στο παιχνίδι με τον Άρη οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή σκόραραν με τον Μελισσόπουλο στο 12′, με τον Ορφανίδη στο 51′, τον Φασίδη στο 52′ και με το αυτογκόλ του Ντούνια στο 70′ γράφτηκε το τελικό αποτέλεσμα.
Η σύνθεση του εφηβικού της Skoda Ξάνθη: Δεμένικος, Κεχαγιάς (46′ Κιαχίδης), Χατζητερζόγλου, Προύντζος, Ζώτος, Κούτρας (73′ Μπαντάκ), Ορφανίδης (71′ Δόντσος), Λαζαρίδης (60′ Κωνσταντάρας), Φασίδης, Μελισσόπουλος, Μήττας (46′ Δελής).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …