Αύξηση 8% στα περιστατικά δείχνουν τα στοιχεία για την ΑΜΘ
Αναλυτικά στοιχεία για τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην ΑΜΘ παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, «Μαζί Σπάμε τη Σιωπή. 13 Πόλεις: Ένα Μέτωπο κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ και την Δήμητρα Παρασκευοπούλου, τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση κατά 8% στα καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2025, ενώ σημειώνεται και αύξηση του αριθμού τηλεφωνικών κλήσεων στο «100».
Το 2025 οι Υπηρεσίες χειρίστηκαν 709 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, 8% αύξηση σε σχέση με το 2024 που ήταν 657. Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 60% σημειώνεται στην Ροδόπη.
Το 2025, τα πιο πολλά περιστατικά αναλογικά με τον πληθυσμό (ανά 10.000 κατοίκους) καταγγέλθηκαν στην Ορεστιάδα και την Καβάλα (22), την Ξάνθη (21), ενώ ακολουθούν η Αλεξανδρούπολη (19), η Δράμα (17) και τέλος η Κομοτηνή (14).
Από τα 709 περιστατικά, τα 697 τα έχουν διαχειριστεί τα Γ.Α.Ε.Β. (98%).
Αναφορικά με τις κλήσεις στο «100», στην Ξάνθη το 2024 πραγματοποιήθηκαν 101 από τις 295 κλήσεις συνολικά στην ΑΜΘ και το πρώτο 9μηνο του 2025 125 από τις συνολικά 385 και στις δύο περιπτώσεις συντριπτικά περισσότερες από τις άλλες Π.Ε.


