Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποχαιρετά τη “Μητέρα του Erasmus” Sofia Corradi

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποχαιρετά τη “Μητέρα του Erasmus” Sofia Corradi

0

260 φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και 243 μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του ΔΠΘ συμμετείχαν σε μετακινήσεις μέσω του προγράμματος

 

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποχαιρέτησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την Sofia Corradi, γνωστή ως «Μητέρα του Erasmus», τη γυναίκα που οραματίστηκε και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του πιο επιδραστικού ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών.

Η Corradi, καθηγήτρια εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Roma Tre της Ρώμης, θεωρούσε το Erasmus —μέσω του οποίου έχουν μετακινηθεί περίπου 16 εκατομμύρια φοιτητές σε όλη την Ευρώπη— ως την «προσωπική της ειρηνιστική αποστολή». Η ιδέα του προγράμματος γεννήθηκε όταν, σε ηλικία μόλις 20 ετών, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική στο Πανεπιστήμιο Columbia με υποτροφία Fulbright, είδε τα μαθήματά της να μην αναγνωρίζονται από το ιταλικό πανεπιστημιακό σύστημα. Από αυτή την εμπειρία γεννήθηκε το όραμα για μια Ευρώπη χωρίς εκπαιδευτικά σύνορα, που έγινε πραγματικότητα το 1987 με τη δημιουργία του προγράμματος Erasmus.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, «η κληρονομιά της Sofia Corradi άγγιξε βαθιά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προσφέροντας σε χιλιάδες φοιτητές και μέλη του προσωπικού τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να εργαστούν και να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκά ιδρύματα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και καλλιεργώντας το πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού.

Μόνο την τελευταία διετία, 260 φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και 243 μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του ΔΠΘ συμμετείχαν σε μετακινήσεις μέσω του προγράμματος Erasmus, αριθμοί που αυξάνονται σταθερά χάρη στη συνεχή ενίσχυση της χρηματοδότησης και των διεθνών συνεργασιών του Πανεπιστημίου.

Η Sofia Corradi αφήνει πίσω της μια πολύτιμη παρακαταθήκη: το θάρρος να ονειρεύεσαι, την πίστη στη δύναμη της εκπαίδευσης και την πεποίθηση ότι η γνώση μπορεί να γίνει γέφυρα ειρήνης και προόδου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 10.000 άνεργες μητέρες

Με παιδιά ηλικίας έως 15 ετών Σύντομα αναμένεται να «τρέξει» το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για…