Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σύλληψη άνδρα στην Ξάνθη για κατοχή 462 κιλών λαθραίου καπνού

Σύλληψη άνδρα στην Ξάνθη για κατοχή 462 κιλών λαθραίου καπνού

0

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού – Σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

 

Σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας καπνού εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, οι οποίοι συνέλαβαν έναν ημεδαπό σε οικισμό της Ξάνθης, το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου 2025, για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από στοχευμένη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του εννέα νάιλον συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 53 κιλών και 880 γραμμαρίων, καθώς και τριάντα επτά σακούλες με φύλλα καπνού συνολικού βάρους 408 κιλών και 745 γραμμαρίων.

Οι ποσότητες αυτές δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά και δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι φόροι και δασμοί, ενώ κατασχέθηκαν επίσης μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μηχάνημα ανάδευσης και ένα μηχάνημα κοπής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντοπίστηκαν με πάνω από 1,1 κιλό κάνναβης δυο άνδρες στην Ξάνθη

Χρησιμοποιούσαν βραχυχρόνια μισθωμένα διαμερίσματα για την αποθήκευση και διακίνηση  …