Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πέρασε» από την Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για το 13ωρο

«Πέρασε» από την Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για το 13ωρο

0

Υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση και δυο ανεξάρτητους βουλευτές – Το καταψήφισε η αντιπολίτευση, απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, έπειτα από μια έντονη συνεδρίαση που διακόπηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου 2025, λόγω τη αδιαθεσίας της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου.

Στην επανέναρξη της, η συζήτηση ξεκίνησε με υψηλούς τόνους, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία. Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε χαρακτηριστικά «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», απαντώντας με δεικτικό τρόπο στο αίτημα της αντιπολίτευσης για την ψηφοφορία όλων των άρθρων του νομοσχεδίου.

Από μεριάς του, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι υπερψήφισε μόνο τις ειδικές διατάξεις και επισήμανε πως το «υπόλοιπο νομοσχέδιο αποτελεί έκτρωμα». Με ανάλογο τρόπο κινήθηκε και η Ελληνική Λύση, η οποία αναγνώρισε θετικά σημεία στο νομοσχέδιο, όμως, ανακοίνωσε πως θα το καταψηφίσει στο σύνολο του. Από την πλευρά του Χρήστος Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως «δεν το νομιμοποιούμε». Η υπουργός Παιδείας ανταπάντησε ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «αντίφαση», καθώς «κατακεραυνώνει το νομοσχέδιο αλλά δεν θέλει να ψηφίσει τις θετικές του διατάξεις».

Εν τέλει, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές «γαλάζιοι» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι δύο ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαδάς. Πλην του ΣΥΡΙΖΑ που απείχε από την ψηφοφορία, το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Υπέρ της αρχής του, σε σύνολο 267 παρόντων βουλευτών, τάχθηκαν 158 βουλευτές ενώ 109 βουλευτές καταψήφισαν. Το επίμαχο άρθρο 7, που δίνει τη δυνατότητα 13ωρης απασχόλησης στον εργαζόμενο, στήριξαν επίσης οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι ενώ καταψηφίστηκε από 110 βουλευτές, σε σύνολο 268 βουλευτών

Σημειώνεται ότι αρκετά άρθρα του νομοσχεδίου συγκέντρωσαν ευρύτερη αποδοχή από 160 μέχρι 230 ψήφους υπέρ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ. Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: «Πολιτική ήρεμων νερών», κι όποιος διαφωνεί να δείξει αυτοσυγκράτηση

Με αναφορές στις εξελίξεις της εξωτερικής πολιτικής και κριτική στάση απέναντι στην αντιπο…