
Παιχνίδι γρίφων και ιστορικός περίπατος με ελεύθερη είσοδο στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2025
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) και το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό διήμερο που υπόσχεται μυστήριο, γρίφους και ιστορίες από το παρελθόν.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 09:30 έως τις 13:30, το μουσείο μετατρέπεται σε σκηνικό για ένα παιχνίδι μυστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα γίνουν ντετέκτιβ, αναζητώντας στοιχεία και λύνοντας γρίφους σε ένα σενάριο γεμάτο μυστικά και ανατροπές. Τον σχεδιασμό του παιχνιδιού υπογράφει ο Γιώργος Έψιμος, που εγγυάται μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική εμπειρία.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00, η δράση μεταφέρεται στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Ένας ιστορικός περίπατος θα αποκαλύψει εμβληματικά κτίρια και τις άγνωστες ιστορίες που αυτά κρύβουν, προσφέροντας μια ζωντανή γνωριμία με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης.
Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν χωρίς περιορισμούς. Με αυτό το μαγικό ταξίδι στο χρόνο, η ΦΕΞ και το Μουσείο υπενθυμίζουν ότι ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων και μας καλούν να τον ζήσουμε «αλλιώς».
Για εγγραφή στον περίπατο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeCJrhg5q…/viewform…
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός ατόμων: 40 άτομα
Περισσότερες πληροφορίες στο www.fex.org.gr