
Χάρη στο νέο εξοπλισμό ομάδα μαθητριών του σχολείου προετοιμάζεται για συμμετοχή σε διαγωνισμό πρώτων βοηθειών στη Θεσσαλονίκη
Εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή και εκπαιδευτικό πρόπλασμα (κούκλα για την πρακτική άσκηση ΚΑΡΠΑ) απέκτησε το ΓΕΛ Αβδήρων.
Πρόκειται για προσφορά του ομίλων εταιρειών της ΣΕΚΕ και του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΣΕΚΕ από τον πρόεδρο Παναγιώτη Ταρενίδη και τον Γενικό Διευθυντή Αλέξανδρο Κοντό.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν τη σχολική χρονιά 2024-2025 σε δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Kidssavelives δράση στην οποία ανταποκρίθηκε το σύνολο του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού.
Το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και ο όμιλος εταιρειών ΣΕΚΕ ΑΕ κατανοώντας την αναγκαιότητα, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου για την αγορά απινιδωτή και εκπαιδευτικού προπλάσματος, με σκοπό την προετοιμασία ομάδας μαθητριών του σχολείου στον διαγωνισμό σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ (Kidssavelives Championship 2025) στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας επιπλέον και το συνολικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της ομάδας των μαθητριών και της συνοδού εκπαιδευτικού για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.