Αρχική Ρεπορτάζ Πυρετώδεις εργασίες αναβάθμισης σε 14 σχολεία

Πυρετώδεις εργασίες αναβάθμισης σε 14 σχολεία

0

Στα 2 Ωνάσεια, και από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» – Βάφονται και εξωραΐζονται οι αυλές τους – Λίφτινγκ και στις διαβάσεις σχολείων- Μεταφέρεται  το ειδικό νηπιαγωγείο του δήμου Αβδήρων στο σχολείο των Κιμμερίων  – Προηγήθηκε η τακτοποίηση των σχολείων

 

Σχέδιο αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών των σχολικών μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη στο δήμο Ξάνθης και μάλιστα σε γοργούς ρυθμούς προκειμένου να προλάβουν όλα να είναι στην θέση τους με το πρώτο κουδούνι. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις εξωτερικού και εσωτερικού χώρου συνολικά σε 14 σχολεία επί συνόλω 70. Οι προεμβάσεις γίνονται από την τεχνική υπηρεσία αλλά και από διάφορα προγράμματα και χορηγούς.



Παρεμβάσεις αναβάθμισης σε 14 σχολικές μονάδες του δήμου Ξάνθης

Ειδικότερα: Το  2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης όπως είναι γνωστό εντάσσονται στο πλαίσιο υποστήριξης του Ιδρύματος Ωνάση, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σ’ αυτά ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης που προβλέπονται από το πρόγραμμα ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει επιβλέπων από το Ίδρυμα Ωνάση που ρυθμίζει όλες τις ενέργειες και επιλύει τα προβλήματα που υπάρχουν, σε συνεργασία με τον Ξανθιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο. Οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό διότι ο χρόνος πιέζει.

Σε τρία σχολεία, το 1ο Ειδικό Δημοτικό, το 11ο Δημοτικό καθώς επίσης και το 5ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο, καθώς και το 9ο Νηπιαγωγείο γίνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης με νέες υποδομές και εξοπλισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» ένα πρόγραμμα που τιμά τη διαχρονική προσφορά στην Παιδεία της αειμνήστου υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Βάφονται και εξωραΐζονται οι αυλές τους

Παράλληλα τέσσερα σχολικά κτήρια το 9ο, 10ο, 12ο και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο αποκτούν νέα εξωτερική βαφή, ενισχύοντας την αισθητική και την προστασία των υποδομών.

Τρία σχολεία, το 17ο Νηπιαγωγείο και το 8ο Δημοτικό ανακαινίζονται εσωτερικά, προσφέροντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης.

Επίσης αναβαθμίσεις αύλειων χώρων υλοποιούνται σε επιλεγμένα σχολεία 9ο Δημοτικό, 17ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο, με τη στήριξη του Ιδρύματος Αιγέας και άλλων τοπικών δωρητών.

Λίφτινγκ στις διαβάσεις σχολείων

Παράλληλα η εταιρεία Hellas direct έχει κάνει δωρεά  την οποία έχει αποδεχτεί ό δήμος να αναλάβει το φρεσκάρισμα των διαβάσεων προς τα σχολεία με δικό της συνεργείο.

Μεταφέρεται  το ειδικό νηπιαγωγείο του δήμου Αβδήρων στο σχολείο των Κιμμερίων

Επίσης όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κυριάκος Παπαδόπουλος το ειδικό νηπιαγωγείο του δήμου Αβδήρων μεταφέρεται στο κτήριο του δημοτικού σχολείου των Κιμμερίων με τα δύο σχολεία να συστεγάζονται. Για το λόγο αυτό γίνονται και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο σχολείο.



Προηγήθηκε η τακτοποίηση των σχολείων

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για να καταστεί εφικτό να γίνουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες έχει προηγηθεί μια προσπάθεια από τον δήμαρχο Στράτο Κοντό και την αντιδήμαρχο Παιδείας (Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) κα Ελένη Γιάνναρου, η διαδικασία τακτοποίησης όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου της Ξάνθης ώστε να καταστεί εφικτό να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» αλλά και σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης . Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και βελτίωσης της ασφάλειας και λειτουργικότητας των χώρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταίριαξαν στους ξανθώτες οι χαβανέζικοι ρυθμοί της αγοράς

Μεγάλη ανταπόκριση και θετικές εντυπώσεις από τη χαβανέζικη βραδιά-‘’Summer Vibes’’ του Εμ…